Om oss

Har Du Koll har som mål är att vara en resurs för dig som ska skaffa nya prylar till ditt hem och trädgård. Vi har järnkoll på alla de verktyg och hjälpmedel som behövs för att hålla fint i och omkring hemmet. Det finns en uppsjö av produkter därute och för att göra ett bra köp gäller det att man är påläst och kan jämföra. Vi har gjort detta arbete åt dig. Vi tar i varje artikel fram förslag på riktigt bra produkter som vi anser uppfyller de kriterier som krävs för att kunna rekommenderas som ett bra köp.

En produkt som rekommenderas som ett bra köp måste hålla en god kvalitet och ha ett konkurrenskraftigt pris gentemot konkurrenternas produkter med liknande egenskaper. En bra produkt måste självklart även vara användarvänlig, säker och ha god ergonomi. Och, viktigast av allt, den måste såklart göra ett riktigt bra jobb inom sitt respektive användningsområde.

Vilka är vi?

Våra skribenter delar alla ett stort intresse för trädgårdsskötsel och arbete och pyssel kring hus och sommarställen. Vi har även en stor passion för teknikprylar. Vi älskar att vara först med det senaste. När vi letade information på nätet om olika prylar så upptäckte vi att det ibland var svårt att hitta bra produktrecensioner på svenska på de senaste maskinerna och verktygen. En ide föddes om att göra vår egen sida där vi vägleder till de bästa produkterna för vanliga konsumenter. Ibland testar vi självklart även utrustning som passar även för rena yrkesproffs.

Hur utser vi vilka produkter som är bäst i test?

Vi granskar och testar produkterna noggrant. I vår process går vi igenom allt från tekniska specifikationer till design och funktion. Självklart är pris i förhållande till prestanda en av de faktorer som väger allra tyngst i vår bedömning. I bedömningen går vi även mycket på känsla. De produkter som känns bra och effektiva i den dagliga användningen premieras. Våra texter skrivs med utgångspunkt i våra personliga upplevelser. Vi är därför noggranna med att poängtera att våra recensioner kan vara högst subjektiva.

För att se till att få in även andra synvinklar ser vi även till att väga in synpunkter från andra användare. Detta kan till exempel göras genom att ta del av verifierade kundomdömen (när dessa finns tillgängliga) eller genom att läsa andra recensioner och tester. Det händer även att läsare tar kontakt med oss för att delge sina synpunkter om olika produkter, något som vi såklart är mycket tacksamma för. Genom att sammanväga våra egna och andras synpunkter så destillerar vi fram ett urval av riktigt bra produkter som är väl avvägt, och som vi känner oss trygga att presentera till våra läsare.

En mindre del av våra artiklar handlar om produkter vi inte själva har haft möjlighet att fysiskt testa. I dessa fall går vi igenom produkternas specifikationer noggrant för att få en känsla för vilka de bästa eller mest prisvärda produkterna är. När vi själva inte har möjlighet att testa ingående tar vi även hjälp av externa tester och recensioner för att bilda oss en uppfattning om vilka de bästa produkterna är. I de fall vi själva inte testat produkterna informerar vi om detta.

Hur tjänar vi pengar på vårt arbete?

Genom att använda av oss av så kallade annonslänkar så kan vi få en mindre provision genom att våra läsare klickar på våra länkar. Länkarna går till butiker som säljer de produkter vi skriver om på sidan. Länkarna till butikerna är endast förslag på återförsäljare. Självklart kan det finnas fler butiker som säljer samma produkter. Att klicka på våra länkar kostar inget extra för våra läsare. Däremot är klicken betydelsefulla får oss då pengarna går till driften av sidan. Inkomsterna möjliggör att vi kan utöka vårt innehåll över tid. Annonslänkarna påverkar självklart inte själva innehållet på sidan.

Rulla till toppen