Bästa snöskyffel: Bäst i test 2021

Snöskyffel och hund

Det gäller att planera väl så att man har en bra snöskyffel därhemma redan innan första snön börjar falla. Att inte ha en snöskyffel till hands när man har mängder av snö i trädgården eller på uppfarten är nämligen inte en situation vi rekommenderar någon att försätta sig i. När snön väl börjar komma så är det inte heller ovanligt med att just snöskyfflarna snabbt säljer slut i butik, så det gäller att vara väl förberedd.

De 5 bästa snöskyfflarna 2021

Vi har testat en mängd olika snöskyfflar. Nedan recenserar vi de fem snöskyfflarna vi tycker allra bäst om just nu. En bra snöskyffel ska vara lättarbetad och relativt lättviktig. Samtidigt måste skyffeln vara mycket tåligt. En snöskyffel ska kunna utsättas för snö och is utan att den går sönder eller tappar formen. God ergonomi är självklart också mycket viktigt så att man inte skadar sin kropp när man är ute och skyfflar snö.

1. Fiskars SnowXpert

 • Bäst i test
 • Ställbart teleskopskaft
 • Lågfriktionsyta
 • Bästa handtaget för handlederna
 • Tåligt armerat blad

Fiskars gör en hel del trädgårdsredskap av högsta kvalitet, många av vilka vi testat här på sidan tidigare. Lyckligtvis är denna snöskyffel inget undantag från den goda bild vi har av tillverkaren sedan tidigare. Detta är förmodligen en av de bästa manuella snöskyfflarna vi testat. Denna produkt är väldesignad och mycket funktionell. Fiskars snöskyffel har en perfekt avvägd sammansättning, den känns väldigt robust och stabil samtidigt som den är tillräckligt tunn för att vara lätt att handskas med.

Många snöskyfflar blir svårare att hantera, eller till och med obrukbara med tiden eftersom de skadas längst fram. Denna snöskyffel har genom sitt armerade blad längst fram en oerhörd hållbarhet, något som kommer garantera att den får en betydligt längre livslängd än många av sina konkurrenters modeller.

Själva skyffeln är gjord av tålig metall med ett lågfriktionsunderlag som gör att snön glider av när du tippar den. Detta är också en mycket ergonomisk modell, det tycks som att varenda liten detalj är väl genomtänkt för att göra användandet så skonsamt som möjligt. Själva skaftet är av teleskopmodell, något som gör att du kan ställa in längden så att den passar just dig perfekt. Handtaget i din tur har en vinkel som avlastar handen på ett optimalt sätt. Strukturen på handtaget gör att du får ett bra och fast grepp.

Denna snöskyffel är en riktig höjdare, dess ergonomi och anpassningsförmåga gör att den är skonsam för kroppen och behaglig att använda. Det förstärkta armerade bladet gör att man kan ta i ordentligt även när det är isigt utan att vara rädd att man ska skada skyffeln.

2. Hecht Snöskyffel 88 x 27 cm

 • Tåligt stål belagt med plast
 • En riktigt bra skyffel med jämförelsevis lågt pris
 • Oömt blad som tål tuffa tag

Detta är en mycket prisvärd och robust arbetshäst till snöskyffel från tillverkaren Hecht. Hecht tillverkar kvalitativa produkter till hem och trädgård som ofta håller lägre priser än deras konkurrenter. Denna snöskyffel är inget undantag från den regel. Trots sitt relativt låga pris så är detta en snöskyffel som kan mäta sig med betydligt dyrare modeller på marknaden, och det med gott resultat.

Detta är en av de mest robusta snöskyfflarna vi använt. Hecht Snöskyffel tål tuffa tag utan att till synes ta någon som helst skada på bladet. Både handtag och skyffel är tillverkat av tåligt stål. Handtaget är belagt med plast för att ge ytterligare stadga och för att göra skyffeln så greppvänlig och lätthanterlig som möjligt. Detta är en riktigt trotjänare som tack vare dess goda kvalitet kommer kunna vara med under väldigt många vintrar.

3. Snöskyffel Ironside

 • Lättviktig skyffel av plast
 • Skyffla stora mängder snö åt gången utan att det blir för tungt
 • Tålig skyffel med aluminiumförstärkt blad

Om du söker en snöskyffel med brett blad som kan ta en stor mängd snö i ett och samma spadtag så behöver du inte leta längre. Ironside är en stor snöskyffel som tack vare sin design och ergonomi gör det lätt och smidigt att även lyfta en större snömassa på en och samma gång.

Själva handtaget på denna snöskyffel är av traditionell D-typ. Själva skaftet är av tåligt stål som inte kommer ge vika oavsett tyngden på snön. Handtaget är av hårdplast och ger ett stabilt grepp. Själva skyffeln är av plast, något som gör att skyffeln som helhet är oerhört lättviktig. Lättviktigheten på skyffeln gör att du kan jobba effektivare eftersom du kan lassa på mer snö innan det blir för tung jämfört med om skyffeln skulle varit av metall. Trots att plast aldrig kan vara lika tåligt som metall så känns denna skyffel väldigt robust. Själva plasten är sköldtålig och utrustad med en framkant av aluminium för att se till att den klarar tuffa tag när man är ute och skottar.

4. Masi Polar Allround AL 

 • Billig men bra snöskyffel
 • Mest lättviktiga alternativet
 • Greppvänligt skaft och handtag

Detta är det perfekta valet för dig som söker en billig men bra snöskyffel att använda därhemma. Det första som slår en när man greppar denna skyffel är hur lite den väger. Detta är en mycket lättviktig snöskyffel som gör skyfflandet lekande enkelt. Varför ska man lägga en massa energi på att lyfta en tung skyffel? Med denna produkt kan du därför lassa på extra mycket snö innan det blir för tungt. För att denna robusta men något plastiga skyffel verkligen ska hålla i längden så har tillverkaren försätt den med ett aluminiumblad längst fram. Den skyddande listen av metall gör att skyffeln håller, även om det skulle vara isigt underlag bland snön.

Själva skaftet på skyffeln är av lättviktigt aluminium med behandling som gör den skön att hålla i. Både skaft och själva handtaget gör att du får bästa möjliga grepp när du skottar.

5. Fiskars snöraka

 • Snöraka med kvalitet som håller i längden
 • Förstärkt metallblad som penetrerar packad snö enkelt
 • Bred skyffel som tar mycket snö på en och samma gång

Om du vill ha det allra bästa så är denna snöraka från Fiskars att rekommendera. Detta är en snöraka av allra högsta kvalitet som nästan garanterat kommer kunna vara med dig under en livstid. Denna snöskyffel är det perfekta verktyget för dig som vill kunna skotta exempelvis uppfarten, uteplatsen eller trottoaren snabbt och smärtfritt. Tack vare att skyffeln är stor och bred så kan man lyfta stora mängder snö på en och samma gång.

Bladet på denna skyffel är förstärkt med metall, på detta sätt spelar det ingen roll hur många gånger du slår emot stenhård is med skyffeln, bladet håller ändå. Genom att bladet är är så tåligt så penetrerar du även hårt packad snö utan att behöva lägga allt för mycket tyngd på skyffeln. Denna skyffel är väl genomtänkt och ergonomiskt utformad. Tack vare den ergonomiska utformningen kan man skotta länge och ofta utan att kroppen belastas på ett onaturligt sätt. Denna skyffels enda nackdel är att den kostar lite mer än några av budgetalternativen. Dock tycker vi att Fiskars snöraka är väl värd sitt pris med tanke på att den har den kvalitet som gör att den kommer hålla i längden.

Hur valde vi ut vilka snöskyfflar som blev bäst i test?

För att utse vilken snöskyffel som är bäst i test just nu har vi självklart varit tvungna att utsätta en mängd olika snöskyfflar för hårda prövningar. Vi har vi valt ut produkter från de pålitliga tillverkare som vi sedan tidigare känner till har riktigt bra snöskyfflar i sitt produktutbud. För att se till att vi inte missade några lovande kandidater har vi även gått igenom sortimentet hos några av de större återförsäljarna samt även läst omdömen från kunder publicerade på nätet.

När vi väl valt ut ett antal lovande kandidater var det dags att utföra testerna. Vi har testat snöskyfflarna under en vintersäsong, i de olika typer av snö och underlag som vädret tillåtit. Vi har i vår bedömning lagt stor fokus på ergonomi och lätthanterlighet hos skyfflarna såväl som på deras hållbarhet.

Trött på att skotta? Läs vår artikel om Snöslunga bäst i test

Mer läsning: Tips på hur du skottar snö på rätt sätt

Rulla till toppen