Bästa trädgårdsbelysningen: Bäst i test 2022

Fin belysning i trädgården

Oavsett om man har en välskött trädgård eller inte så gör en trädgårdsbelysning nästan alltid att trädgården ser mysigare ut på kvällen. Att trädgården är lite upplyst är, precis som med en flaggstång, något som både du och dina grannar kan ha glädje av. Lite extra belysning gör också trädgården mer lättillgänglig och även säkrare att gå i även när det börjar mörkna.

De 5 bästa trädgårdsbelysningarna 2022

Vi har testat en mängd olika lösningar för att lysa upp i trädgården. Nedan har vi valt ut fem stycken belysningslösningar som vi tycker är allra bäst just nu. Vi har valt ut lite olika typer av lösningar så att det ska finnas något för de flesta behov. Samtliga av produkterna nedan håller en hög kvalitet och är fina att titta på.

1. Kindbro Utebelysning

 • Robust belysning av guten aluminium
 • Rastret ger en snygg och icke bländande effekt
 • Snygg och funktionell

Att trädgårdsbelysningen ser bra ut, både när den är tänd och när den är släckt, är viktigt för oss. Därför blev vi glada när vi hittade denna trädgårdsbelysning från Markslöjd. Detta är en kvalitativ trädgårdsbelysning med ett snyggt stilrent utseende. Kindbro är en serie som innehåller mycket robusta utomhuslampor i guten aluminium. Själva ljuskällan skyddas av klarglas. Över ljuskällan finns även ett raster som ger en snygg effekt och som hindrar från att blända. Ljuskällan är av E27-typ och belysningen passar bra med LED eller Halogen. Detta är en utomhuslampa med både funktion och dekorationspotential. Kindbro Utebelysning gör att det ser trevligt ut i trädgården samtidigt som belysningen faktiskt lyser upp marken när det är mörkt ute.

2. Trädgårdsspotlight LED LightsOn Luna black

 • Mycket bra spot-belysning
 • Kan fästas i marken eller på fasad mm.
 • Bra kvalitet

Detta är en kvalitativ markspot tillverkad av pulverlackerad aluminium. En spotbelysning som denna passar bra om du vill belysa något speciellt i trädgården, såsom träd, buskar eller husfasaden. Denna belysning har en inbyggd ljuskälla på 5w. Ljuskällan går att byta ut om du vill byta till en svagare variant. Markspett medföljer för stabil förankring i marken. Det är dock positivt att man kan ta bort detta markspett om man exempelvis vill montera lampan direkt på fasaden eller på annat objekt.

Positivt med denna belysningar är att den även ingår i en större serie med många praktiska tillbehör som man kan köpa till. Detta gör belysningen till ett bra val på sikt då man kan modifiera och köpa till fler ljuskällor och lösningar allt eftersom tiden går.

3. GARDEN LIGHTS Phobos

 • Snyggaste utebelysningen
 • Vacker stenstolpe
 • 12V/2W
 • Flexibla monteringslösningar

Detta är en av de snyggaste trädgårdslamporna vi har sett. Denna belysning har formen av en stenstolpe, något som gör sig mycket bra i en utomhusmiljö. Lampans stenfinish passar bra med grönska, jord, eller annan sten, allt vad som finns i en trädgård helt enkelt. Detta är en trädgårdslampa för utbyggnad. Den har 12V/2W ljuskälla och en LED-lampa kommer med på köpet. Lampan är förkopplad med 2m kabel

Detta är en flexibel lösning för trädgårdsbelysningen. Denna lampa kan förankras i marken med hjälp av det medföljande spettet eller skruvas fast i ett fast underlag med hjälp av markfästet. Detta är en riktigt vacker trägårdsbelysning som förhöjer utseendet på vilken trädgård eller uteplats som helst. Man väljer själv om man vill använda LED eller Halogen som ljuskälla.

4. Viala Utebelysning 3

 • Klassiskt trägårdsbelysning
 • Stor och robust lampa
 • 2,35 m hög
 • Kvalitet som håller

Detta är en större trädgårdslampa av klassisk design som lyser upp ett större område. Ofta behöver trädgården en kombination av mindre och större ljuskällor för att blir riktigt upplyst och trevlig. Vi tycker att en stor lampa som denna gör sig bra i de flesta trädgårdar. Om man vill ha en stor trädgårdslampa av klassiskt mått så är denna produkt från Markslöjd ett mycket bra val.

Detta är en mycket robust lampa av av grålackerad metall. Själva ljuskällorna skyddas av fint dekorerat glas. Ljuskällorna är av E27-typ och man kan använda sig av LED såväl som Halogen. Detta är en kvalitativ lampa som känns slitstark och tåligt. En investering du kommer har glädje av i väldigt många år helt enkelt!

5. Trädgårdsbelysning Nordlux

 • Unik design
 • Mysig belysning som kan placeras både inne och ute
 • Laddningsbara batterier

Detta är det är ett mycket spännande alternativ för dig som vill satsa på en trädgårdsbelysning som sticker ut från mängden. Denna belysning har lampor som ser ut som svampar. Lamporna är vackra och drar verkligen ögonen till sig när de är tända. Allra snyggast blir att ha flera lampor i trädgården. Faktum är att dessa lampor har så mjuk framtoning, både vad det gäller form och även belysningen, att de även kan placeras inomhus.

Dessa lampor drivs av batterier, något som gör att de blir oerhört flexibla då man kan flytta dem när man vill utan att behöva oroa sig för några kablar. Batteriet räcker i upp till fem timmar och kan laddas med hjälp av medföljande USB-sladd.

Om vår bäst-i-test lista

För att utse vilken trädgårdsbelysning som var bäst i test har vi testat och granskat ett antal olika produkter och lösningar för säker och funktionell belysning av utomhusmiljön. Eftersom vi inte har haft möjlighet att testa alla produkter som finns på marknaden så har vi fått göra ett urval. Vi valde ut ett antal kandidater som vi tyckte verkade lovande att testa. För att välja vilka produkter vi skulle testa så är vi läst andra recensioner och tester för att få en ledning om vilka de bästa produkterna just nu är. Vi har även läst omdömen lämnade av verkliga konsumenter.

I våra egna tester har vi bland annat lagt stor vikt vid att belysningen ska vara kvalitativ, den ska ju trots allt tåla att stå utomhus. För oss har det även varit viktigt att produkterna ska vara lätta att installera. Även pris är en faktor som varit prioriterad i vår bedömning. Produkterna behöver inte vara billiga, men har de en lite dyrare prislapp så måste det vara väl motiverat.

Rulla till toppen