Bästa poolrobot: Bäst i test 2022

pooldammsugare

Alla som har skaffat pool känner till att poolen inte bara innebär avslappning och roliga vattenlekar, den tar också en hel del underhållningsarbete i anspråk. Med en en pooldammsugare eller poolrobot, så sparar man en hel del tid. Poolroboten sparar också på miljön såväl som plånboken tack vare att färre kemikalier krävs.

De 5 bästa poolrobotarna 2022

Vi har granskat ett antal olika automatiska robotar för rengöring av poolen. Nedan recenserar vi de fem produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut kvalitativa produkter i lite olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för alla. Självklart behöver du en starkare och mer påkostad robot om du har en stor och rymlig pool, medan det kan duga med en budgetmodell för den lilla poolen. Gemensamt för nedan modeller är att de är prisvärda alternativ inom deras respektive prissegment.

1. Swim & Fun Raptor

poolrobot
 • Bäst i test
 • Kapacitet 200 kubikmeter
 • App-styrd
 • Flera automatiska program och även manuell styrning

Detta är en väldigt populär poolrobot och vi kan förstå varför. Detta är en mycket effektiv poolrobot som metodiskt och energibesparande arbetar sig igenom poolen. Tack vare det intelligenta datorstyrda systemet så rengör denna robot, hela vattenlinjen, även längs kanterna och även botten på poolen.

Denna robot kan styras med hjälp av en app. Du kan välja något av tre förprogrammerade rengöringsprogram eller styra den mer manuellt. Smutsen samlas i två filter som är lätt att öppna upp och rengöra från ovansidan på poolroboten. Själva kabeln som roboten är ansluten till flyter på vattnet och är designad för att roboten inte ska fastna i den. På detta sätt får man en trygg och självständig drift som kräver minimalt med inblandning från dig.

Detta är en kvalitativ poolrobot med alla de funktioner som kan efterfrågas av den genomsnittliga poolägaren. Roboten har en kapacitet på cirka 200 kubikmeter. För säkerhets skull har denna robot en spärr som gör att den håller sig i poolen och inte går över poolkanten.

2. Poolrobot Planet Pool Orca 150

 • Snabb och smidig poolrobot med hög kapacitet
 • Rengör väggar, golv och filtrerar hela poolens vatten
 • Intelligent navigation för problemfri rengöring

Detta är en riktigt arbetshäst till pooldammsugare. Denna robot har en hög kapacitet och arbetar sig raskt och smidigt igenom poolen och lämnar efter sig en ren och fräsch pool. Tack vare att denna robot är så effektiv så behöver man inte använda sig av några större mängder kemikalier i poolen, något som är bra för miljön, plånboken och som är hälsosamt för dig.

Planet Pool Orca 150 har en kabellängd på 14 meter och kan användas i pooler som har en yta på upp till 60 kvadratmeter. En styrka med denna maskin är att den rengör alla poolens delar lika effektivt. Oavsett om roboten jobbar med botten, väggar, eller bara filtrerar vattnet på vattenlinjen så gör det ett utmärkt jobb som kunderna tillsynes varit mycket nöjda med.

Detta är en riktigt bra poolrobot med helautomatiska program. Tack vare att roboten jobbar helt självständigt så kan du syssla med annat. Denna produkt har inbyggd intelligens som gör att den navigerar intelligent i poolen utan att trassla in sig. Den ser även till att alla delar av poolen blir noggrant rengjorda.

3. Poolrobot Scooby

 • Billig och bra poolrobot
 • Duktig på att filtrera bort även de minsta partiklarna
 • Rengör vattenlinje, golv och väggar
 • Rörlig led minimerar sladdtrassel

Poolrobot Scooby är en kompetent liten robotdammsugare för poolen. Denna robot är enligt oss ett av de bästa alternativen om du vill ha en relativt billig men ändå effektiv robot för hemmapoolen. Denna robot utför alla de städningsuppgifter som tillkommer om man har pool. Scooby rengör vattenlinjen och filtrerar vattnet från stora och små partiklar. Denna robot har positivt nog även förmågan att rengöra poolväggar och golv.

Ett problem som drabbar många poolrobotar är att robotarna lätt trasslar in sig i sin egen sladd. Förutom att trasslet skapar merjobb för oss poolägare så innebär det även att roboten kan bli fastlåst en längre tid vilket i sin tur innebär att poolen inte blivit rengjort. Scooby löser detta problem genom att sladden har en vridbar led mot roboten som gör att maskinen kan röra sig fritt i förhållande till sladden. Hela sladden är även flytande vilket också det minimerar intrasslingsproblem.

Detta är en relativt billig poolrobot som ger ett bra alternativ till alla oss som inte vill spendera en förmögenhet på poolrengöringen. En av de stora styrkorna med denna robot är att den är duktig på att filtrera bort även de allra minsta partiklarna i poolen. Det känns därför tryggt och fräscht att bada i en pool som är rengjord av Scooby.

4. Clear Pool Planet Orca 50

 • För den mindre poolen
 • Bra budgetalternativ
 • Energisnål

Ytterligare en poolrobot från Clear Pool, dock i mindre och lite enklare utförande än den andra roboten från samma tillverkar här i vår lista. Denna robot är inte lika effektiv eller kraftfull som sin storebror, därför gör den sig bäst i mindre pooler. Enligt tillverkaren klarar denna poolrobot av pooler med en yta på upp till 24 kvadratmeter.

Denna poolrobot är för närvarande den näst billigaste i vår lista. Med tanke på det låga priset så kan denna produkt så klart rent kapacitets- eller kvalitetsmässigt jämföras med de dyrare premiumprodukterna. Har man dock en mindre pool och vill komma billigt undan så kan detta helt klart vara ett bra alternativ att titta på. Trots sitt låga pris så gör denna poolrobot faktiskt ett bra jobb i att rengöra poolen.

Denna robot har ett rengöringsprogram som varar i cirka en timme. Programmet kan sedan köras om igen, om man tycker poolen behöver mer rengöring. En fördel med denna robot är att den drar relativt lite energi. Sladden är 9 meter lång, vilket så klart är lite väl kort för den stora poolen, men så bör räcka för de små till mellanstora hemmapoolerna.

5. Pool Robot Swim & Fun UFO FX3 50 Kubik

 • Billig poolrengörare för poolens botten
 • Mycket enkel att rengöra
 • Helt sladdlös

Detta är en billig men bra pooldammsugare som suger rent poolens botten. Till skillnad från de andra poolrobotarna i vår bäst i test lista är detta en robot som arbetar helt utan sladdanslutning. Eftersom roboten är trådlös så slipper man de problem som kan uppstå när andra modeller begränsas av eller trasslar in sig i sin egen sladd. Denna robot jobbar i cirka 90 minuter innan de måste laddas igen. Laddningscykeln ligger på cirka 5 timmar. Roboten är lämplig att använda i pooler med storlek på upp till hela 50 kvadratmeter.

En av de stora fördelarna med denna produkt är hur enkel den är att rengöra. När man tagit upp roboten ur poolen är det bara att öppna upp den och spola bort allt skräp med hjälp av en vattenslang. Efter den snabbar rengöringen så är roboten redo att på nytt rensa upp i poolen. Eftersom denna modell endast går på botten så får man själv rengöra väggar och hörn på poolen. Roboten är upplyst inifrån vilket ser coolt ut och gör det lätt att hitta roboten i poolen även om det är mörkt ute.

Hur vi valde kandidaterna till vår bäst i test topplista

För att ta reda på vilka de bästa poolrobotarna är just nu har vi varit tvungna att göra ingående research. Vi har rådfrågat experter på området men även läst artiklar på pålitliga publikationer såsom the Spruce och PCMag. Vi har även tagit hjälp av recensioner lämnade av verkliga kunder i de onlinebutiker både i Sverige och internationellt. När vi definierat de egenskaper som en riktigt bra poolrobot bör ha så påbörjade vi vårt granskningsarbete av de robotar vi kunde hitta i svenska butiker i verkligheten och online. Resultatet är vår topplista där vi valt ut fem stycken poolrobotar som vi känner oss trygga med att rekommendera för våra läsare.

Om du gillade vår artikel om poolrobotar så kanske du även kan ha nytta av vår guide till Poolvärmepump bäst i test.

Rulla till toppen