Bästa spabadet: Bäst i test 2022

Många drömmer om att ha ett alldeles eget bad på tomten. Att bygga en riktigt pool är oftast omständligt och väldigt kostsamt. Allt fler av oss har upptäckt spabadet som ett bra, och betydligt billigare alternativ till en egen pool. Faktum är att spabadet även har många fördelar mot poolen. I sitt spabad har man oftast inbyggda sköna säten som gör att man kan sitta och bara njuta. En stor fördel med ett spabad är även att de är lätta och relativt billiga att värma upp till mycket behagliga temperaturer.

De 5 bästa spabaden 2022

Vi har granskat ett antal olika spabad på den svenska marknaden. Nedan har vi valt ut de fem stycken spabad vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ute fyra stycken kandidater som håller en mycket hög kvalitet men samtidigt är riktigt prisvärda. Läs mer om de olika modellerna för att se vilket bad som passar bäst för just era behov. I vår lista har vi även tagit med ett bra budgetalternativ för dig som vill prova på det här med ett spabad i trädgården, men som samtidigt inte har en förmögenhet att spendera.

1. SWEBAD Briljant

 • Bäst i test
 • Robust spabad anpassad för det svenska klimatet
 • God isolering som håller värmen kvar i badet
 • 54 jetmunstycken
 • Stämingsfull belysning med ljusspel

Detta är ett lyxigt och kvalitativ spabad som är byggt för att hålla. Badet har tre sköna hörnsäten och två terapisäten. Detta bad är utrustat med hela 54 stycken masserande jetmunstycken av olika storlekar och utföranden. Man kan reglera de olika munstyckena på sätesnivå för att styra vara i jacuzzin man vill ha mest massage för tillfället. Man kan även med hjälp av ett reglage styra den generella styrkan på vatten- och luftflödet i spabadet som helhet.

En av de mest mysiga detaljerna med detta spabad är belysningen. I botten av badet finns nämligen en stor LED-lampa som kan utföra olika ljusspel. Ljusspelen gör att det blir väldigt stämningsfullt att sitta i badet. Kring vattenlinjen finns även mikro-LED-lampor som även de bidrar till god och stämningsfull upplysning av badet.

Detta är ett bad av hög kvalitet som är designad för att klara av det svenska klimatet, året runt. Mellan själva badet och ytterväggarna finns nämligen isolering som ser till att det varma vattnet håller sig varmt länge. Ingår gör även ett termolock, som även det gör att man kan behålla värmen, och därmed hålla uppvärmningskostnaderna nere. Som standardval kommer detta spabad med ett UV-reningssystem som är både skonsamt, miljövänligt och effektivt på att hålla vattnet rent.

2. Spabad Cleanse 816C

 • Skönaste sätena
 • Ergonomiskt bad av hög kvalitet
 • Solid botten, underlättar placering av badet och eliminerar förekomst av skadedjur

Detta är ett robust och kvalitativt spabad med god isolering. Tack vare att innanmätet är isolerad med PU-material så hindras överskottsvärme effektivt från att läcka ut. På detta sätt håller sig vattnet varmt längre och man slipper slänga ut pengar i onödan på uppvärmningen. Ett välisolerat lock ingår även.

Detta bad är designat för att kunna stå på året om, även i vårt kalla svenska klimat. När det är dags att bada kan man reglera upp temperaturen till mer behaglig badtemperatur. Om man inte tänkt bada på ett tag så kan man aktivera antifrysläget som övervakar temperaturen i poolen och ser till att den aldrig fryser till.

Detta spabad har en lättförståelig panel varifrån man styr alla funktioner. Allt från filtrering till inställningar för komfort och värme styrs härifrån. En fördel med detta bad är att det har en solid botten. Detta gör att skadedjur inte kan utnyttja badet som boplats. Den solida botten möjliggör även att man kan placera spabadet i stort sett var som helst, oavsett underlag.

En stor fördel med just detta spabad är hur sköna sätena är att sitta i. Sätena är nämligen ergonomiskt utformade och följer kroppens linjer. Tack vare de mycket bekväma sittplatserna så är det enkelt att slappna av i detta bad.

3. Spabad/Utespa Pooli Aquastar 5 Personer

 • Populärt och prisvärt spabad
 • 68 jetmunstycken
 • Ozonfilter
 • Inbyggd musikanläggning

Spabaden från tillverkaren Pooli är väldigt omtyckta av användarna, och det är lätt att förstå varför. Detta är ett spabad med komponenter av hög kvalitet med lång livslängd. Även själva konstruktionen andas kvalitet. Väggarna på detta bad är robusta, både på insida och utsida.

Pooli har en mängd olika variationer och storlekar på sina spabad. Även om design och tillval kan skilja sig åt så bygger alla baden på samma tåliga konstruktion. Just detta bad har hela 68 stycken jetmunstycken. De många jetmunstyckena gör att att alla besökare i spabadet kan få en rejäl och skön massage.

Detta bad håller sig fräscht länge utan att man behöver byta vatten. Hemligheten ligger i dess vattenreningssystem som använder sig av ozonfilter. Badets ozonfilter bryter effektivt ner föroreningar och dödar bakterier.

En kanske inte nödvändig men rolig bonus med detta spabad är att det har inbyggda Bluetooth-högtalare. Det är faktiskt rätt så mäktigt att kunna koppla in sig egen musik i badet. Inget slår känslan att ligga och lyssna på avslappnande musik, själv eller tillsammans med andra. Att sätta på partymusik när man tar ett bad med vännerna är heller inte fel. Anläggningen kan även ta emot och spela upp kanaler via FM-radio!

4. Spabad WS-098

 • För tre personer
 • Mycket bekväma säten
 • Bra balans mellan pris och kvalitet

Detta är ett kompetent litet spabad för er som vill ha bra kvalitet men samtidigt inte vill spendera en hel förmögenhet på badet. Detta bad har en bra balans mellan pris och kvalitet. Badet är tillverkat av akryl, något som håller priset nere samtidigt som det faktiskt ger en stor slittålighet och därmed en lång förväntad livslängd.

Detta spabad har en bra isolerande förmåga, något som gör att badet är väl lämpat att stå utomhus även i det nordiska klimatet. Man kan med detta spabad hålla igång sitt utebadande året runt utan att elräkningarna behöver kosta skjortan! Självklart gäller det då bara att använda sig av det medföljande locket som ser till att ingen värme slipper ur badet i onödan

Denna utomhusjacuzzi har tre stycken mycket bekväma sittplatser. Man sitter bekvämt och hyffsat rymligt även när man är tre personer i badet. Sätena följer kroppens konturer på ett sätt som blir väldigt följsamt och bekvämt. Enda nackdelen med detta spabad är att man aldrig vill lämna det.

5. M-SPA Otium Muse

 • Bästa uppblåsbara utespat
 • Billig!
 • Mycket badglädje för pengarna
 • Portabelt och smidigt spabad för hela 6 personer

Detta är ett billigt utespa för upp till hela 6 personer(!) Detta spabad måste helt klart vara ett av de alternativ på marknaden som erbjuder överlägset lägst badkostnad per person… Detta bad har 6 stycken hydrojets som ger rätt så kraftfull massage. Badet är även utrustade med mängder av airjets, som producerar massor med härliga luftbubblor.

Detta är ett uppblåsbart bad, något som så klart har sina uppenbara fördelar och nackdelar. Fördelen är så klart att du har rätt relativt portabelt spabad som kan sättas upp på mycket kort tid när behov finns. Faktum är att man kan blåsa upp badet på endast fem minuter.

Detta bad rymmer hela 930 liter vatten och är en välkommet inslag på festen, eller varför inte i familjen som vill kunna slappna av lite tillsammans. Detta bad kommer med UV-lampa och ozonfilter så att man kan rena vattnet på ett professionellt sett.

Detta är en billig lösning vad det gäller spabad. Trots sin enkla konstruktion och inte helt attraktiva design så måste vi ändå säga att vi gillar detta bad. Priset är mycket lågt, om man jämför med med stationära alternativ. När man väl tappat upp vattnet och sitter i badet och njuter så bryr man sig faktiskt inte om att det är plastigt.

Detta spabad är ett bra alternativ för alla som kan kan nöja sig med ett uppblåsbart utespa. Denna produkt kan självklart inte riktigt tävla med de andra produkterna i vårt test vad det gäller kvalitetskänsla och hållbarhet. Detta är dock en populär produkt som fyller sitt behov väl inom sin egna lilla nisch.

Om vår bäst-i-test-topplista

Hur valde vi då vilka spabad som är de bästa i test just nu? Eftersom vi inte har kunnat testa alla spabad på marknaden så har vi fått förlita oss på andras tester och recensioner. Genom att läsa och jämföra ett antal tester så har vi gjort ett jobb för våra läsare i att plocka fram de bästa spabaden. Genom att läsa andras tester har vi, förutom att fått bra förslag på kandidater, även lärt oss vilka egenskaper ett riktigt bra spabad behöver ha. Exempel på källor vi tittat närmare på är the Spruce och Popular Mechanics.

Genom att jämföra egenskaper, tekniska specifikationer, materialval med mera hos ett stort antal olika produkter så har vi tagit fram en lista med fem stycken riktigt bra spabad som vi känner oss trygga med att rekommendera som bra köp till våra läsare.

Rulla till toppen