Bästa cirkelsågen: Bäst i test 2024

En cirkelsåg är ett verktyg som den professionella hantverkaren inte kan klara sig utan. Cirkelsågen kan även vara en bra hjälp för den händiga husägaren. Att köpa sin egen cirkelsåg är sällan något man behöver ångra. Om man investerar i en modell med hög kvalitet så kan man behålla sin såg i bra många år.

Det finns mängder med olika cirkelsågar att välja på ute på marknaden. Vilken produkt som är bäst beror självklart på vilka behov man har. För en vanlig privatperson kan det räcka med att spendera ett par tusenlappar och ändå få en riktigt proffsig modell. Kvalitet och funktionalitet kan dock, som vi upptäckt, skilja sig en hel del mellan olika tillverkare. Det gäller därför att läsa på lite grann innan man gör sitt val.

De 5 bästa cirkelsågarna 2024

Vi har granskat ett antal olika sticksågar på marknaden. Nedan har vi satt ihop en topplista med de produkter som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har valt ut produkter som håller en hög standard, är säkra och slittåliga. Priset har även varit en viktig faktor i vår bedömning, därför har vi i de flesta fall valt ut den cirkelsåg som har haft bäst pris, även om vi hittat andra modeller som varit likvärdiga på övriga bedömningspunkter.

1. MILWAUKEE M18 BLCS66-0X

 • Bäst i test
 • För proffsen
 • Högst kvalitet
 • Mycket stark motor
 • Höga betyg från användarna

Detta är en cirkelsåg som fått mycket höga betyg, både i professionella tester men även av användarna som lämnat omdömen på de nätbutiker vi besökt. När man granskar denna maskin närmare så är det inte svårt att förstå varför just denna cirkelsåg utsetts till den bästa, av både proffs och vanliga användare. Eftersom denna såg är lite dyrare i inköp så är den dock kanske bästa valet för proffsanvändaren, eller för hemmaanvändaren som anser sig ha pengar att spendera för att få det allra bästa verktygen.

Denna modell har en stark kolborstfri motor på 18 V som kan kapa upp till ett djup på 66 mm. Obelastat så klarar sågen hela 5000 varv per minut, men den snurrar på kraftfullt även under hög press.

Denna såg har alla de finesser man kan begära av en modern cirkelsåg. Här finns exempelvis inbyggda LED-ljus som belyser arbetsytorna på precis rätt sätt, något som faktiskt underlättar arbetet en hel del.

Detta är en av de absolut bästa cirkelsågarna man kan få tag på just nu. Produkten är därmed väl värd utmärkelsen bäst i test!

2. BOSCH GKS 18V-57 G

 • Kvalitet som håller i längden
 • Jämförelsevis billig modell
 • Slitstark och pålitlig

Detta är en jämförelsevis billig cirkelsåg som klarar sig bra i konkurrensen, även med lite dyrare modeller. Fördelen med att köpa en maskin från Bosch är att man vet att man vanligtvis får kvalitet som håller i längden. Vi ser heller ingen anledning till varför just denna cirkelsåg skulle få en mycket lång livslängd, även vid flitig användning. Denna maskin känns verkligen kvalitativ rakt igenom. Alla komponenter i denna modell känns slittåliga och robusta, något som bidrar till ett solitt helhetsintryck.

Maskinen har en kompetent motor på 18 V och ett skärdjup på 57 mm. Denna modell är perfekt för att exempelvis såga i massivt trä med, men även plywood och MDF går så klart utmärkt. Produkten kan användas med styrskena, om man behöver såga med precision. Fotplattan går att ansluta till alla de vanligare styrskenesystemen.

Denna cirkelsåg är det perfekta valet för oss som värderar kvalitet högt och som vill ha en maskin som håller i längden.

3. EINHELL Sladdlös Cirkelsåg Te-Cs 18/190 Li Einhell

 • Bra avvägning mellan prestanda och pris
 • Mycket enkel att justera och hantera
 • Rejäl basplatta
 • Flexibel

Detta är ett mycket bra val om man ser till prestanda i förhållande till pris. Einhells cirkelsåg är relativt billig om man granskar dess komponenter. Detta är en robust maskin som kommer kunna användas regelbundet under lång tid.

Något vi särskilt gillar med denna modell är hur enkelt och smidigt den går att anpassa efter det aktuella arbete man behöver göra. Sågdjup och lutningsvinkel kan snabbt justeras för hand, utan hjälp av några verktyg. Det faktum att det går snabbt att ställa om går att man sparar tid och att arbetet flyter på bra utan irritationsmoment, något som bara det gör Einhells produkt väl värd sitt pris. Här finns också en spindellåsning som gör det mycket enkelt att byta sågbladet när man har behov av det.

Värt att nämna är även att vi gillar den rejäla basplattan av aluminium skarpt. Eftersom plattan är så rejäl och robust så känns det säkert att använda maskinen. Stabiliteten gör det också enklare att arbeta med precision, utan irritationsmoment.

4. Graphite Cirkelsåg 1500W

 • Rejäl medel/budgetmodell
 • Mycket maskin för pengarna
 • Enkel att använda
 • Bra säkerhetsfunktioner

Detta är en produkt i budgetsegmentet som trots sitt billiga pris kan tävla med flertalet av märkestillverkarnas sågar. Varför betala mer än du behöver när du här kan få ett pålitligt och kvalitativt verktyg till ett pris som är många hundralappar lägre än konkurrenternas motsvarande modeller?

Denna cirkelsåg har egentligen inga nackdelar förutom att den är tillverkad av en lite mindre känd tillverkare. En möjlig nackdel med detta kan vara att man har tillbehör från någon större tillverkare som inte inte passar med just denna maskin. Har man dock inga speciella behov av att ansluta äldre tillbehör såsom styrskenor eller liknande så är denna produkt ett väldigt smart val.

Cirkelsågen från Graphite kan göra avfasningar på en vinkel mellan 0 och 45 grader. Maximal kapning för raka vinklar är 65 mm. Maskinen känns väldigt säker, dels tack vare dess rejäla byggkvalitet, men även tack vare dess handtag med lås som hindrar maskinen från att starta oavsiktligt.

5. DEWALT DCS570NT

 • Mångsidig och användarvänlig cirkelsåg
 • Hög kvalitet
 • Bra säkerhetsfunktioner
 • Slittålig

DeWalt gör har många bra produkter i sitt stall, vi har testat flera av dem tidigare med mycket gott resultat. En av de sticksågar som vi gillar allra bäst just nu kommer från just denna välkända tillverkaren. Detta är en stark maskin som sågar på upp till ett djup av 65 mm. Motorn är på 18V och har ett varvtal på hela 5500 varv per minut.

Denna maskin kan kapa och klyva i trä, men även andra byggmaterial. Cirkelsågen är också mycket smidig att använda för gering då den har en steglös justering på geringsvinkeln på upp till 57 grader.

Detta är en mycket säker maskin med klingskydd och andra säkerhetsfunktioner. Det faktum att konstruktionen är så rejäl och att den kolborstfria motorn tål en hög belastning bidrar även det till en säker såväl som problemfri drift.

Vi rekommenderar verkligen denna cirkelsåg amatörer såväl som för proffs som är beredda att betala lite extra för att få kvalitet som ger en bättre användarupplevelse.

Se även vår granskning av de bästa sticksågarna!

Rulla till toppen