Bästa regelsökaren: Bäst i test 2022

regelsökare bäst i test

Vare sig man är händig eller ej så kommer det komma situationer när man ska sätta upp något i bostaden eller av annan anledning borra i väggar eller andra ytor i hemmet. Innan man gör hål i väggen så kan det vara bra att veta var man kan och inte kan borra. En regelsökare är ett mycket smidigt verktyg för att få information om vad som finns innanför väggen utan att göra någon åverkan på den.

De 5 bästa regelsökarna 2022

Vi har granskat en mängd olika regelsökare för hemmafixaren såväl som för hantverksproffset. Nedan har vi valt ut de fem produkter som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har medvetet valt ut produkter i olika prisklasser så att det ska gå att hitta en bra regelsökare beroende på behov. Samtliga av produkterna i vår lista håller dock en god kvalitet, är exakta och är enkla att använda.

1. Bosch D-TECT 120

 • Bäst i test
 • Högsta kvalitet
 • Mycket precis
 • Bra användargränssnitt, enkel att förstå

Detta är en regelsökare för dig som värderar precision högt. Som vanligt när det gäller elektronik och verktyg så ligger Bosch högt på listan vad det gäller kvalitet i sina produkter. Lyckligtvis är denna regelsökare inget undantag från den regeln. Detta är en mycket tålig och kvalitativ regelsökare för proffset, eller privatpersonen som vill ha det allra bästa.

Denna regelsökare mäter med hjälp spotmätning istället för metodmätning, något som gör att du kan lokalisera alla ytor, hur små de än är. Denna regelsökare har en display som förenklar arbetet mycket. Tack vare optisk riktningsindikering så kan man relativt enkelt lokalisera objektets center. Denna lilla mätenhet är för övrigt mycket enkel att använda. Mätaren har tre olika funktionsknappar som man förstår hur de fungerar rent intuitivt efter bara en liten stunds användning.

2. Zircon regelsökare HDC900C

 • Prisvärd
 • Klarar de flesta material
 • Tydlig bakgrundsbelyst display

Detta är en kvalitativ och funktionell regelsökare som kommer till ett attraktivt pris. Trots att denna regelsökare kostar flera hundralappar mindre än många av konkurrenternas modeller så innehåller den samma funktioner som de flesta av de lite dyrare alternativen. Denna detektor kan hitta mittpunkter såväl som ytterkanter av reglar i tak, väggar och golv. Om materialet är av trä eller metall spelar ingen roll för denna regelsökare. Verktyget kan även upptäcka dolda spänningsförande kablar.

Denna regelsökare har en display som blir väldigt tydlig att läsa oavsett ljusförhållandet i rummet eftersom skärmen har sin egen bakgrundsbelysning. Regelsökaren är enkel till utförandet, något som gör att man snabbt lär sig hur den fungerar. Instrumentet känns stabilt och tåligt. Denna produkt är ett utmärktalternativ om du vill ha en riktigt proffsprodukt till ett relativt lågt pris.

3. Topex Multidetektor

 • Bra budgetalternativ
 • Hittar trä, metall och kablar
 • Enkel navigering med hjälp av ljus och ljud

Detta är en billig men bra budgetmodell som klarar av det mesta som professionella regelsökare klarar av. Denna multidetektor kan hitta de material du behöver hitta inuti väggen innan du exempelvis ska montera upp en hylla, TV eller liknande. Detektor hittar enkel och korrekt trä, metall och även elkablar inuti väggen. Trots sitt relativt låga pris så har denna regelsökare en mycket god precision.

Denna produkt är mycket enkel att använda. Tack vare att mätaren indikerar både med hjälp av ljus, men även ljud så blir det enkelt för vem som helst att få precisa och helt korrekta mätresultat.

4. Stanley regelsökare

 • Billig men bra
 • Bara en knapp, enkel att använda

Detta är en billig regelsökare som uppfyller de behov de flesta av oss hemmafixare kan ha. Detta instrument kan centrera exakt för reglar av metall såväl som trä. Detta verktyg är den perfekta hjälpredan att ha när man exempelvis ska sätta upp tavlor, hyllor eller hänga upp en TV på väggen. Detta är ett mycket användarvänligt verktyg som vem som helst kan förstå och använda. Tacksamt är exempelvis att instrumentet kalibrerar sig självt så att man slipper få felaktiga mätvärden.

Detta är en lättförståelig regelsökare för vardagsbehov. Regelskökaren använder sig både av ljus och ljud för att leda dig rätt. Denna regelsökare har bara en knapp, något som är positivt då den blir väldigt enkel att använda.

5. Bosch GMS 120

regelsökare bosch
 • Prisvärd
 • Klarar det mesta
 • Tål fuktiga och dammiga miljöer
 • Visar materialegenskaperna på displayen

Om du vill ha en proffsig men ändå relativt billig regelsökare så kan vi rekommendera att du tittar närmare på Bosch GMS 120. Denna regelsökare är mycket tillförlitlig och hittar material av trä och metall med stor precision. Tack vare att maskinen omkalibrerar sig automatiskt så minimeras risken att man skulle mäta fel. Denna mätare har en display som tydligt guidar dig rätt. Även materialegenskaperna visas på displayen. Denna regelsökare har tre olika mätningslägen, ett för gips, ett för metall och ett för spänningssatta kablar.

Detta är en prisvärd och kompetent liten regelmätare som kommer hålla i längden. Enheten är IP54-klassad, något som gör att den tål även dammiga och fuktiga miljöer.

Om vårt bäst-i-test-urval

Eftersom vi inte ha haft möjlighet att testa alla regelsökare som finns så har vi tagit hjälp av andra för att tipsa våra läsare om vilka regelsökare som är bäst i test just nu. Vi har läst tester och recensioner utförda av andra aktörer för att kunna avgöra vilka de bästa och mest prisvärda regelsökarna är. Källor för detta är exempelvis The Spruce och New York Times. Förutom att läsa vad andra har sagt har vi även gjort våra egna efterforskningar där vi jämfört de tekniska specifikationerna, egenskaperna och även prislapparna. Resultatet av våra efterforskningar ser du ovan, en topplista med de fem enligt oss bästa regelsökarna just nu. De produkter vi valt ut är de vi tycker är de bästa och de som ger mest värde för pengarna. Hoppas du också hittar en produkt du kommer vara riktigt nöjd med!

Köpa en hygrometer? Se även vår artikel Hygrometer bäst i test

Rulla till toppen