Bästa snöborsten: Bäst i test 2022

snöborste till bilen

När ett lager snö ligger över bilen och vindrutan har frusit till is är vi många som längtar till de varmare tiderna på året. När man väl ska borsta av bilen är det viktigt att det går snabbt och smidigt så att man slipper stå ute i kylan längre än nödvändigt. Därför är det bra att vara förberedd genom att införskaffa sig en kvalitativ och funktionell snöborste. Att köpa en allt för billig snöborste kan visa sig vara ett misstag. Allt för billiga produkter tenderar nämligen att ha en kort livslängd. Har du dessutom en dyr bil så är det dumt att ta risken med en dålig borste, som i värsta fall kan repa bilen.

De 3 bästa snöborstarna 2022

Vi har testat ett antal olika snöborstar för bilen. Nedan har vi valt ut de tre borstar vi tycker allra bäst om just nu. Samtliga produkter nedan håller alla en bra kvalitet, och gör ett utmärkt jobb i att få bort snön från bilen. Samtliga av våra utvalda modeller har även en inbyggd isskrapa.

1. Fiskars Snow Expert

  • Högsta kvalitet
  • Innovativ design
  • Skrapa och borste samma verktyg

Detta är ett mycket praktiskt hjälpmedel till bilen som har snöborste och snöskrapa i ett och samma verktyg. Som alltid står tillverkarens namn (Fiskars) som en garant för att det är en produkt av hög kvalitet man får. Denna snöborste har dessutom en innovativ design som inte liknar någon av de andra snöborstarna vi har testat.

Detta är en snygg snöborste i kombination med isskrapa som har en innovativ design. Borsten har ett skonsamt borst som är designat för att minimera risken för att man skulle repa bilen. Även snöskrapan är riktigt bra och får effektivt bort is från vindrutan. Tack vare det långa skaftet så når man bra både med skrapa och borste. Skaftet gör även att man får bra kraft när man ska skrapa.

2. Snöborste med skrapa 52 cm

  • Snöborste och skrapa
  • Prisvärd
  • Lång och tät borste, effektiv även vid blötsnö
  • Gjord av återvunnet material

Även detta är en snöborste kombinerat med skrapa för för vindrutan. Denna produkt håller inte riktigt samma klass som produkten från fiskars som vi recenserat ovan. Å andra sidan är denna snöborste betydligt mycket billigare än samma nämnda produkt.

Kan en snöborsta med inbyggd skrapa för ett pris kring endast 80 kr vara bra då? Efter att ha testat denna produkt kan vi med säkerhet svara, ja. Detta är en prisvärd borste som effektivt tar bort snö och även is med hjälp av skrapan. Själva borstet på borsten är både brett och tätt, något som bör att man snabbt och effektivt kan borsta hela bilen fri från snö.

Förutom att detta är en produkt med god funktion så blev vi även glada att läsa att den även gör miljön en tjänst. Denna snöborste är nämligen till största delen tillverkat av återvunnet material. Borstet är till exempel gjort till hundra procent av polyester från återvunna PET-flaskor.

3. Ironside snöborste

  • Billig men bra borste
  • Bra handtag
  • Isskrapa ingår

Ironside snöborste är det bästa budgetalternativet just nu vad det gäller snöborstar. Trots det mycket låga priset så har Ironside lyckats ta fram en snöborste som gör jobbet utan några problem. Om vi hade fått välja så hade vi gärna sett ett något lite tjockare borst, men med tanke på hur billig denna borste är så kan vi inte begära mer. Det vi gillar bäst med denna produkt är det mjuka greppet som är skönt att hålla i, även när det är riktigt kyligt ute. I botten på denna snöborste sitter även en funktionell isskrapa.

Om vårt test

Hur utsåg vi då vilka snöborstar som är bäst i test? Svaret på den frågan är enkelt, vi köpte helt enkelt på oss de snöborsta vi kunde hitta på nätet och butik. Sedan delade vi ut borstarna till bilägarna i vår redaktion. Så fort vädret välsignat oss med snö så har vi varit ute och borstat (och även skrapat i de fall borstarna har haft inbyggda isskrapor). Förutom att fixa själva bilen så har de flesta av oss även varit tvungna att röja bort snö framför våra garageinfarter, något du kan läsa mer om i vårt test av den bästa snösläden.

För oss har det varit viktigt att designen på borstarna vi testat varit sådan at den minimerar risken för att man skulle råka repa bilen medan man skrapar. De borstar vi valt ut till att recensera i vår topplista var de vi tyckte allra bäst om. Två av borstarna i vår lista har riktigt låga priser. Visst finns det andra borstar som har likvärdig funktion som dessa två, dock till högre priser. Vi har därför valt att premiera de produkter som erbjuder mest värde för pengarna.

Rulla till toppen