Bästa häftpistolen: Bäst i test 2022

häftpistol bäst i test

Att ha en häftpistol därhemma är, precis som ett vanligt vattenpass, något som i stort sett alla som har ett hem har nytta av. Även om det inte är några större renoveringsarbeten man behöver utföra så kommer det alltid komma lägen då man behöver fästa något med hjälp av sin häftpistol. Hur bra och avancerad häftpistol man behöver beror så klart på vilka behov man har. Om man gillar att renovera och fixa så kan det vara vettigt att lägga många tusenlappar på den perfekta elektiska häftpistolen. Om man däremot är en genomsnittlig användare så kan det räcka med en enklare manuell modell. Att köpa en allt för billig häftpistol kan däremot visa sig vare en dålig ide. Oavsett vad man har för behov så rekommenderar vi att man köper en kvalitativ modell som är byggd för att hålla över tid. Att satsa på kvalitet blir oftast billigast i längden, är vår erfarenhet.

De 5 bästa häftpistolerna 2022

Vi har testat ett antal olika häftpistoler. Nedan har vi valt ut våra favoriter just nu. Vi har valt ut olika modeller i olika prisklasser och med olika specialiteter. Vilken modell som är bäst för just dig beror så klart på vilka behov du har. Om behoven är enkla så rekommenderar vi att du satsar på en av de billigare modellerna. Samtliga av våra utvalda produkter håller en hög kvalitet i förhållande till deras respektive prislappar.

1. Dewalt häftpistol

 • Bäst i test
 • Ett riktigt proffsverktyg
 • Möjlighet att skjuta upp till 4 stift per sekund
 • God ergonomi

Detta är en mycket kompetent häftpistol för proffset. Denna häftpistol på 18V är designad för en klammerlängd på 12-38 mm. Trots att denna häftpistol är väldigt kraftfull så har den en väldigt kompakt och lätthanterlig design, något som vi så klart gillar. Denna häftpistol har en ergonomisk utformning som gör den skön att hålla i, även vid långa arbetspass. Man kan i normalfallet använda sig av enkelskottsavfyrningen som ger den bästa precisionen. Vill man dock jobba snabbt kan man ställa om till serieskottsavfyrning. Vid serieskottsavfyrning kan häftpistolen avfyra upp till 4 stycken stift per sekund, och då går det undan vill vi lova.

Detta är en säker och högeffektiv häftpistol. Perfekt proffsverktyg för dig som behöver använda häftpistolen mycket. Avfyrningsdjup och andra praktiska inställningar ändras enkelt med hjälp av lättanvända reglage. Just detta verktyg är trådlöst och drivs av litium-jon-batteri. Dewalt har även en motsvarande modell som är nätansluten.

2. MILWAUKEE M12 BST-202X

 • Toppkvalitet
 • Stor kapacitet
 • Tidsbesparande
 • Skön att hålla i

Detta är en mycket kvalitativ häftpistol på 12V med en kapacitet på hela 100 klammer innan det är dags att fylla på. Och fylla på kan man göra många gånger på en och samma batteriladdning! Med ett fulladdat batteri så kan man avfyra hela 1500 klammer innan det är dags att ladda eller byta till ett nyladdat reservbatteri.

Denna häftpistol har en mycket bra lösning för att avfyra klammer i en snabb serieföljd med bibehållen precision. Med det sagt, vill du har perfekt precision varje gång så kan du ändra inställningen till enskild avfyrning för att få mer tid att placera häftpistolen på rätt ställe.

Detta är ett verktyg av högsta kvalitet som är byggt för att hålla, och det även om du använder det dagligen. Häftpistolen finns i olika versioner bland annat om beroende på om du har batteri och laddare sedan tidigare.

3. Häftpistol Bosch PTK 14 EDT

 • Hög kvalitet
 • Mycket enkel att använda
 • Anpassar styrkan efter häftklammern

Detta är en mycket bra allround-produkt som har alla de egenskaper både hemmafixaren och proffset kan önska sig. Detta är en maskin som är mycket lätt att använda tack vare att den själv ställer in styrkan i förhållande till häftklammers typ och längd. Denna maskin kan använda dubbel häftklammer (DuoTac) för att ge ökad hållfasthet i fästningen.

Denna maskin är enkel att använda på alla sätt. Maskinen går mjukt utan kraftiga stötar. Att fylla på med nya häftklamrar går ovanligt smidigt och snabbt.

4. RAPID R36

 • Mycket enkel att trycka av
 • Välkänd tillverkare
 • Tålig manuell häftpistol
 • Speciellt designad för lågspänningskablar

Rapid är sedan länge en pålitlig tillverkare av häftpistoler av bra kvalitet. R36 är lyckligtvis inget undantag från den regeln. Avtryckaren är betydligt lättare att trycka av på denna häftpistol än på någon annan manuell häftpistol vi tidigare testat. Att häftpistolen är så enkel att avfyra underlättar så klart en hel del, särskilt när man ska häfta mycket på en och samma gång.

Denna häftpistol är även enkel att ladda med nya stift, det är bara att lyfta på locket och klicka i en ny omgång. Handtaget på denna produkt är skönt att hålla i tack vare sin ergonomiska design. Trots att det är enkelt att rycka ner handtaget så är det ändå skönt med ett bra grepp då man vid vissa jobb upprepar samma process om och om igen. Denna produkt är speciellt anpassad för lågspänningskablar som är upp till 6mm i diameter. Perfekt när man ska sätta fast exempelvis, datakablar, kablage till högtalare eller liknande.

5. Topex, 6-14 mm – G-, L-, E-klammer

 • Billig och bra
 • Kvalitet som håller
 • Fungerar bra till alla hemmafixarens sysslor
 • Bra för möbeltapetsering

Här kommer slutligen ett relativt billigt men mycket bra alternativ för hemmafixaren som inte vill spendera en förmögenhet på häftpistolen. Även om man vill ha en billig häftpistol så är det dumt att köpa en budgetmodell som går sönder efter något år. Därför rekommenderar vi denna kompromiss, som förvisso kostar någon eller några hundralappar mer än de absolut billigaste modellerna, men som erbjuder kvalitet som håller i längden.

Detta är en robust häftpistol av klassiskt snitt. Denna häftpistol är lite tyngre att häfta med en de allra senaste modellerna på marknaden, men samtidigt betydligt lättare att trycka ner än de man köpte för bara kanske tio år sedan.

Denna pålitliga lilla häftpistol har kompatibel men flertalet storlekar på häftklamrar. Detta gör att häftpistolen fungerar till så gott som alla sysslor du kan tänkas behöva till hemmet. Perfekt om du behöver sätta fast kablar, laga möbler eller häfta i spånskivor.

Hur vi valde vilka produkter som blev bäst i test

För att kunna välja ut vilka produkter som är bäst i test just nu så var vi självklart tvungna att testa ett antal olika häftpistoler. Eftersom vi inte har haft möjlighet att testa alla modeller som finns på marknaden har vi varit tvungna att göra ett urval. Vi har valt ut häftpistoler som har fått höga betyg i andra tester och recensioner. Vi har även valt ut produkter som fått höga betyg av användarna själva. När vi valt ut lämpliga häftpistoler att testa så har vi häftat, i olika material, för att kunna bedöma hur lättanvända, ergonomiska och effektiva de olika produkterna varit. Resultat ser du i vår topplista ovan där vi valt ut de produkter vi tycker är bäst i test.

Rulla till toppen