Bästa solsegel och segeltak: Bäst i test 2021

När sommaren kommer och solen tittar fram trivs de flesta av oss som allra bäst. Ibland blir det dock för mycket av det goda. Att sitta i direkt solljus en varm sommardag kan vara allt annat än skönt och solens strålar kan ju faktiskt vara skadliga. Det är alltid en fördel att ha åtminstone delar av sin ute plats i skuggan så att man kan söka skydd från solen när det behövs. Att bygga ett tak över uteplatsen kan vara dyrt och även inte så taktiskt om man vill kunna vara flexibel.

En bra lösning som är billigare än en markis för att få lite skydd mot solen är att spänna upp en segelduk över hela eller delar av uteplatsen. Idag finns bra och snygga produkter som kan ge välbehövlig skugga för en liten penning. Ett solsegel kan även ha flera olika användningsområden om man är lite kreativ. Den kan till exempel också fungera som insynsskydd om man har grannar i närheten.

Vi har granskat en mängd produkter som finns på marknaden idag. Ett bra Solsegel eller soltak ska självklart vara lätt att montera. Det ska också vara tåligt eftersom det ska kunna hänga ute i alla typer av väder. Det är så klart också viktigt att produkten skyddar mot den skadliga UV-strålningen samt att den har ett tilltalande utseende. Nedan har vi valt ut två riktigt bra produkter som vi varmt kan rekommendera.

Solsegel bäst i test 2021: Stalbo

Detta är ett enkelt men bra solsegel som klarar av alla krav man kan ställa på ett bra produkt. Materialet är högdensitetspolyeten vilket hjälper till att hålla kostnaden nere, samtidigt som det väldigt tåligt för utomhusklimat. Tack vare att seglet består av finmaskigt polyeten så släpper det igenom både vind och vatten. Tack vare att luft kan passera i viss mån så är det inte så stor risk att seglet ska fångas av vinden så illa att det sliter sig eller går sönder. Luftigheten i solseglet gör också att vatten försvinner direkt, vilket är toppen då man slipper problem med att det blir fult och mögligt. Trots att seglet är plastigt så ser det fint ut när man tittar på det, snarare som något slags tyg.

Denna produkt fyller sin solskyddande funktion väl och ger ett 95-procentigt UV-skydd. Detta solsegel är lätt att montera och lätt att flytta om man så skulle vilja. Trots sitt låga pris känns seglet kvalitativ och hållbart. Detta är ett väldigt bra val för uteplatsen. Produkten finns i flera olika storlekar.

Soltak bäst i test 2021: Nesling (rektangel eller triangel)

Det bästa soltaket i vårt test heter Nesling. Vårt val faller på Nesling eftersom det är en funktionell och snygg produkt som samtidigt har ett lågt och bra pris. Neslings soltak finns i flera olika storlekar och färger och alltid i formen av en rektangel eller triangel. Samtliga modeller håller samma goda kvalitet. Soltaken från denna tillverkare är lättmonterade och robusta. Materialet i deras soltak är HDPE-knuten baldakin. HDPE är en slags plast som har mycket stor fördel i att den är lätt att hålla ren. Nieslings soltak stöter bort det mesta av smutsen det utsätts för under en säsong. Skulle de trots allt bli smutsiga är de enkla att rengöra med hjälp av en trasa. Om man jämför med tyg så sparar detta material mycket besvär eftersom soltak i vanligt tyg snabbt blir smutsiga och kan vara svåra att få rena.

Väl uppsatt ger soltaket ett näst intill fullt skydd mot UV-strålningen (95%). Dessa soltak tål att vara utomhus under hela säsongen utan att de tar skada av väder och vind. “Tyget” på detta soltak är mögelbeständigt. Man ska därför kunna använda det år efter år utan att det ser slitet ut. Denna produkt kommer med 5 års garanti från tillverkaren. Tar man väl hand om produkten så är vi övertygande att det kan hålla längre än tillverkaren garanterar.

Denna produkt är enkel att montera och ser snygg ut på uteplatsen. Trots att tyget känns plastigt när man tar på det så ser det inte alls plastigt ut när man tittar på det. Nieslings soltak monterade över utemöblerna ser bara fint ut och förhöjer känslan av att sitta på uteplatsen. Viktigast av allt, detta soltak ger välbehövlig skugga på varma sommardagar. Nieslings soltak finns i väldigt många olika färger och storlekar. Det är lätt att hitta variant som passar perfekt just hemma hos er. Soltaken finns i form av fyrkanter eller trianglar beroende på vilken form som passar bäst för den aktuella platsen.

Rulla till toppen