Bästa förråd i byggsats: Bäst i test 2024

Förråd bäst i test

De flesta husägare kan ha stor nytta av att ha ett fristående förråd i trädgården. I förrådet kan man förvara verktyg och redskap som man behöver för underhåll och skötsel av hus och tomt. Genom att vinterförvara trädgårdsmöbler och annat i ett förråd så ser man till att prylarna skyddas från det hårda utomhusklimatet. Ett förråd behöver, precis som en paviljong, inte kosta så mycket som man tror. Idag finns det riktigt bra förrådsbyggnader som man kan köpa i byggsats för en relativt billig penning. Att välja rätt bland den uppsjö av produkter som finns kan dock vara något av en utmaning.

De 6 bästa förråden 2024

Vi har granskat en mängd olika förråd som kommer i byggsats. Att köpa att ett förråd i byggsats kan vara förvånansvärt billigt. Självklart gäller det dock att man väljer en bra produkt som kommer hålla i längden. Nedan har vi valt ut 6 stycken toppreseterande förråd av hög kvalitet. Detta är förråd som fått höga betyg av köparna på diverse nätbutiker. Samtliga av våra utvalda förråd har mycket intressanta priser om om man jämfört med övrigt utbud på marknaden. Förråden är relativt lätta att bygga ihop och de är tåliga mot väder och vind. Observera att vissa av modellerna behöver grundbehandlas och eller målas när de väl är uppsatta.

1. Kalle förrådsbod & cykelbod

 • Mycket prisvärt förråd
 • Snyggt och stilrent
 • Hög kvalitet
 • Enkel montering
 • Höjd 259cm
 • Yta: 10,2+3,5m²

Om man är en kostnadsmedveten konsument som ska skaffa ett nytt förråd så kan vi rekommendera att man tittar närmare på denna förrådsbyggnad från Palmako. Att få till ett bra och kvalitativt förråd som detta billigare än denna tillverkare erbjuder hade förmodligen varit en rejäl utmaning. Här får man ett riktigt bra förråd i byggsats till ett mycket fördelaktigt pris. Detta förråd är relativt lätt att sätta ihop tack vare smart design och en bra och utförlig bruksanvisning. Detta förråd går snabbt att sätta upp för den som är lite händig. Det ska dock sägas att trät i denna produkt är obehandlat så man behöver måla förrådet för att kunna skydda det mot väta.

Detta är ett förråd som ser väldigt enkelt ut i sin design. Kanske är den enkla designen en av anledningarna till att detta förråd ser bra ut i vilken trädgård som helst. Tack vare att förrådet är omålat så kan man redan från starten påverka förrådets utseende genom att välja vilken färg det ska ha. Var noggrann med att läsa de instruktioner som finns hos återförsäljaren vilket grundjobb som behöver göras på marken innan du köper ditt förråd. Mer info finns om man klicka på länken nedan.

2. Nordcabin Förråd Wendela

 • Knuttimrat förråd av god kvalitet
 • Jämförelsevis billigt
 • Nockhöjd 2,1 meter
 • Takarea 16,03 m²

Detta är det perfekta alternativet för dig som vill ha ett billigt extraförråd i trädgården. För en billig penning får man här ett kvalitativt förråd av trä. Detta förråd går under samma reglemente som friggebodar. Tack vare att förrådet kan klassas som en friggebod så kan det fritt sättas upp i trädgården så länge vissa grundförutsättningar är uppfyllda.

Detta förråd är obehandlat, något som gör att man bör måla det när det väl är uppsatt. Är förrådet väl målat så känner vi oss trygga med att det kommer kunna hålla under lång tid framöver. Detta förråd levereras som en byggsats. Byggsatsen är relativt enkel att sätta ihop och man får med tydliga och bra instruktioner för att få bygget i hamn. Tack vare den knuttimrade designen går det smidigt att addera del efter del tills förrådet är färdigt. Även de spik och skruv som behövs för att sätta upp förrådet kommer med paketet. Detta förråd har en taklutning som ser till att hålla vatten borta från byggnaden, något som så klart förlänger dess livslängd.

3. Förråd Palmako Marcus

 • Innovativt förråd med tre olika delar
 • Olika delar för olika typer av förvaring
 • Snyggt förråd som finns i olika färger

Här är ett förråd som sticker ut från mängden tack vare sina unika lösningar. Detta förråd har tre olika funktioner i ett. På en av kortsidorna finns ett mindre förråd som är avsedd för förvaring av mindre objekt, såsom exempelvis verktyg och redskap. På motsatt sida av förrådet finns ett större utrymme som skyddas av ett tak. På den sidan kan man exempelvis parkera cyklar, eller varför inte stapla och förvara veden. I mitten finns det mer ombonat förråd med gått om plats för förvaring. Mittendelen hålls stängd och låst med hjälp av två stora dörrar.

Detta är ett mycket stiligt förråd av trä som gör sig bra i vilken trädgård som helst. En del lite billigare förråd har en förmåga att förfula utomhusmiljön. Vi tycker dock att detta förråd tack vare sin snygga design och materialval snarare blir något av ett dekorativt inslag i hemmiljön. Detta är ett robust och slittåligt förråd som man kommer kunna ha nytta av i lång tid framöver. Detta förråd finns i tre olika färger. Följ gärna länken till återförsäljaren nedan för att se de olika alternativen.

4. Olaf Förråd & Cykelskjul 

 • Fint förråd med två rum
 • Storlek 10 m² och 3,5 m²
 • Hög kvalitet

Detta fina förråd har två stycken rum, ett på 10 m² och ett på 3,5 m². Det två rummen gör det enklare att organisera sina prylar. Tillverkaren kallar den ena delen för en cykelskjul men faktum är att man kan förvara det mesta i detta förråd. Möjlig förvaring är exempel av trädgårdsredskap och verktyg, vinterförvaring av trädgårdsmöbler och annan utrustning. Det större rummet har en dubbeldörr, något som gör det möjligt att exempelvis få in en mindre åkgräsklippare. Det mindre rummet har en enkeldörr. En fin detalj på det mindre rummet av de två är att det även har ett fönster med spröjs. På detta sätt ser förrådet mer dekorativt ut plus att man får in lite ljus i rummet.

Detta hus kommer i en byggsats. Huset är relativt lätt för den händige att sätta ihop. Man ska dock tänka på att förrådet är relativt stort. Om man därför vill att allt ska gå så smidigt som möjligt så kan det vara bra att anlita professionell hjälp. Mer information om vad som krävs för typ av grund för bygget att stå på kan man läsa på hos återförsäljarna nedan. Huset kommer obehandlat så man kan behöva måla det när det är byggt för att säkerställa ett gott väderskydd.

5. Palmako Leif

 • Kvalitativt litet förråd
 • Tål svenskt utomhusklimat
 • Stor dörröppning för smidig åtkomst

Detta är ett enkelt och billigt, men bra, förråd för dig som söker en platsbesparande förvaring till dina prylar. Denna lilla redskapsbod kan i princip stå på vilken liten tomt som helst utan att den tar någon nämnvärd yta i anspråk.

Denna bod har en dubbeldörr som kan öppnas upp så att man får smidig tillgång till hela förrådet. Här inne kan du ställa exempelvis trädgårdsredskap, leksaker, eller sportutrustning.

Detta bygge är gjort av nordisk gran av hög kvalitet. Boden är designad för att kunna stå utomhus året runt i vårt tuffa svenska klimat. Detta förråd är tänkt att placeras mot en befintlig vägg då den inte har någon baksida som kommer med på köpet.

6. Förråd cykelskjul Ola

 • Billigt men bra
 • Mycket enkelt att sätta upp
 • Mångsidigt förråd som kan användas till mycket
 • Rostskyddat

Detta är ett mycket lättmonterat förråd som passar för husägaren med enkla behov. Detta förråd är designat för att vara ett cykelförråd men går lika bra att använda i andra syften. Detta förråd har väggar och tak av galvaniserat stål. Materialvalet gör att förrådet känns mycket stabilt och hållbart. Detta förråd kommer kunna stå på plats ute i trädgården under bra många år framöver, utan att påverkas av väder och vind. Stålet är självklart rostskyddat ska sägas. Förrådet är inte lika ombonat som några av de andra förråden av trä vi skrivit om. Dock duger detta förråd alldeles utmärkt till förvaring av en mängd typer av prylar, som exempelvis då cyklar.

Detta förråd har två stycken skjutdörrar. Genom att öppna upp båda dörrarna är det enkelt att få in även större objekt i förrådet. Dörrarna har öglor där man kan sätta ett hänglås som man själv väljer. Detta förråd kommer i standardutförandet utan golv. Man kan därför köpa till ett fundament från tillverkaren eller sätta förrådet på en gjuten grund. Detta är ett mycket bra val för dig som vill komma billigt undan, samtidigt som du vill ett enkelt men bra förråd som håller i längden.

Mer om topplistan

För att välja ut vilka förråd som vi skulle ta ut till vår topplista så har vi läst mängder med andra tester och recensioner för att få veta vilka förråd experterna tycker är bäst i test just nu. Eftersom vi inte själva har haft möjlighet att testa alla förråd på marknaden så har vi även lagt stor vikt vid de betyg som verkliga kunder lämnat online. Genom att läsa verifierade kundrecensioner så har vi fått en god bild av vilka förråd som är de allra bästa.

I vår granskning har vi även jämfört design och materialval mellan olika förråd. Vi har även lagt stor vikt vid vad man får för pengarna. I vårt urvalsarbete har vi därför prioriterat att välja ut förråd som vi tycker ger så mycket valuta för pengarna som bara möjligt. Resultatet av våra efterforskningar ser du ovan. Vi har valt ut fem stycken riktigt bra förråd som vi vill rekommendera till våra läsare.

Rulla till toppen