Bästa vattenkanna: Bäst i test 2022

För att få fina gröna växter både inomhus och utomhus gäller det att man är flitig och vattnar regelbundet. Olika växter vill ha olika mycket vatten, så det gäller att ha koll, något som man också lär sig med tiden. Vilken typ av kanna eller behållare man häller ifrån har oftast ingen större betydelse, ibland kan man till och med låta en vattenspridare göra jobbet. Med det sagt så blir jobbet oftast mycket trevligare om man har en lättanvänd och funktionell vattenkanna att tillgå. Saken blir ju eller inte sämre om man råkar hitta en fin vattenkanna som ser trevlig ut där den står i trädgården, på uteplatsen eller på köksbänken.

De 5 bästa vattenkannorna 2022

Vi har gått igenom och testat en stor mängd olika vattenkannor. Nedan har vi valt ut fem stycken favoriter, som är funktionella, och i vissa av fallen, riktigt snygga. En bra vattenkanna ska vara enkel att fylla upp och enkel att vattna med. En bra vattenkanna måste också vara någorlunda ergonomiskt utformad så att den är skön att hålla i och så att den går att bära runt på utan att den belastar kroppen på ett onödigt eller felaktigt sätt. En godkänd vattenkanna måste självklart även hålla en hög kvalitet så att den behåller sin funktion även över lång tid. I vår topplista har vi valt ut skiftande modeller och vattenkannor från olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för de flesta smaker och behov.

1. Vattenkanna Zink 10 L

Den finaste vattenkannan i vårt test är tveklöst denna läckra modell som vi hittade hos Granngården. Detta är en vattenkanna av klassisk modell som för tankarna till svunna tider. Man behöver inte gå så långt tillbaka i tiden för att upptäcka att alla vattenkannor såg ut på detta sätt både till utseendet och till materialvalet.

Detta är en riktigt robust vattenkanna som tål att användas dagligen. Vattenkannan väger lite mer än motsvarande varianter av plast, vilket har både sina fördelar och nackdelar. Även om vattenkannans allra största styrka är att den är oerhört dekorativ att ha i trädgården så måste vi även betona att denna produkt är mycket funktionell och tålig. Detta är en vattenkanna som tål att användas minst lika mycket som dess rivaler i plast. Snarare är det så att denna vattenkanna kommer överleva alla moderna vattenkannor av plast då den är gjord av ett material som kommer stå pall för tidens tand.

2. Vattenkanna Blomus LIMBO 1.5L

Blomus tillverkar en kanna som fångade vår uppmärksamhet direkt när vi såg den första gången. Detta är en vattenkanna som sticker ut från mängden rent utseendemässigt. Vi blev även glada att upptäcka att denna vattenkanna inte bara ser fin ut, den är också mycket funktionell. Det finns exempel på vattenkannor som har väldigt häftig design men som är opraktiska att vattna med. Detta är lyckligtvis alltså inte ett sådant exempel.

Detta är en elegant vattenkanna i polerat rostfritt stål. Denna modell finns i flera olika fina färger. Själva fastnade vi för den fina vita versionen. Denna vattenkanna gör sig bra i vilket hem som helst. Eftersom kannan är av rostfritt stål är den även väl värd sitt pris då den kommer kunna vara med dig under en hel livstid om du så vill. Passar bra att vattna växterna både inne och ute med.

3. Vattenkanna Magnolia 5L

Detta är en plastig men förvånansvärt slitstark liten vattenkanna för utomhusbruk. Storleken är på 5 liter vilket är precis lagom för oss som inte vill slita allt för mycket på kroppen när vi går runt och vattnar i trädgården (att släpa på en full 10 literskanna kan vara rätt så tungt….).

Denna kanna känns mer robust än de andra plastkannor vi testat, därför betalar vi mer än gärna någon tia extra i pris jämfört med konkurrenternas modeller. Vi vill gärna ge en extra stjärna för det fina motivet på kanna som gör den trevligare att titta på.

OBS! Denna vattenkanna finns även i mindre storlekar!

4. Vattenkanna Planto

En vattenkanna behöver inte bara vara funktionell, den kan även vara en fin inredningsdetalj. Detta faktum måste designern av Planto har tagit vara på när han eller hon skapade denna vattenkanna. Detta är en kanna med en stilren design i snyggt och blankt rostfritt stål som tål att stå framme på bordet eller köksbänken. Denna fina vattenkanna finns i storleken 1 L samt den lite större 1,5 L. Perfekt för att vattna krukväxterna, både inomhus och utomhus.

5. Nyby Bruk Vattenkanna 10L

Detta är en vattenkanna av klassisk modernt snitt i plast. Det finns en anledning till att just denna vattenkanna är så populär. Denna produkt är billig och den är väldigt smidig att använda. Den medföljande strilen ser till att sprida vattnet på precis rätt sätt. Trots att denna vattenkanna är billig och oerhört plastig så känns den tålig och funktionell.

Så utsåg vi vilka vattenkannor som blev bäst i test

Vi har testat en mängd olika vattenkannor. Vi har bedömt vattenkannorna över ett antal olika kriterier som exempelvis, hur lätthanterliga de är, hur det känns att hålla i dem och att bära runt på dem och hur kvalitativa och hållbara de känns. Resultatet är vår topplista ovan där vi recenserar de vattenkannor vi tycker klarade sig allra bäst. De utvalda vattenkannorna håller alla en god kvalitet och bör kunna användas dagligen i många år, något som varit ett krav i vår bedömning. I vår bedömning har vi lagt stor vikt vid vad man får för pengarna, därför har vi prioriterat att ta med vattenkannor som vi tycker erbjuder ett stort värde i förhållande till deras respektive priser.

Rulla till toppen