Bästa skruvdragare med och utan borrfunktion: Bäst i test 2024

Elektrisk skruvdragare

En skruvdragare är något som hör hemma i de flesta hem. Med hjälp av en elektrisk skruvdragare så kan man skruva i, och skruva ur skruvar, utan att behöva anstränga sig. Med tanke på hur ofta man behöver skruva om man äger hus eller lägenhet så är det väl värt att investera i en bra maskin för ändamålet. De flesta skruvdragare kan man även använda till att borra med, något som kan vara ett måste även vid enkla uppgifter som att sätta upp en tavla eller sätta ihop en möbel.

De 5 bästa skruvdragarna 2024

Vi har gått igenom de tekniska specifikationerna på en mängd olika skruvdragare som finns att köpa på den svenska marknaden. Vi har även jämfört design och ergonomi mellan olika modeller. I vår jämförelse har vi även lagt stor vikt vid produkternas priser. De skruvdragare som ger mest för pengarna har premierats. Slutligen har vi läst mängder med recensioner och tester, både av experter men även av helt vanliga kunder för att få en uppfattning om vilka skruvdragare som är mest populära.

Nedan har vi använt våra kunskaper för att sammanställa en topplista med de skruvdragare som vi tycker är bäst i test för tillfället. Vi har medvetet valt ut produkter av lite olika typer för att det ska gå att hitta något för de flesta behov. I vår lista finns allt från proffsverktyget till hantverkaren eller den kräsna privatpersonen, till en enkel men billig skruvdragare utan extrafunktioner. Läs vidare för att se vilken av produkterna om kommer passa bäst för just dina behov.

1. Hecht Borrskruvdragare med slagborrfunktion

 • Billig och bra skruvdragare och borrmaskin i ett
 • Batteri ingår
 • Bra förvaringslåda

Om du letar efter en riktigt billig skruvdragare som ändå är bra så kan vi rekommendera att du tittar närmare på denna modell från Hecht. Hecht gör lite mindre kändare verktyg och maskiner som håller en prisnivå som är lägre än många av konkurrenternas motsvarande modeller. Detta innebär i detta fall att du får en skruvdragare som är flertalet hundralappar billigare än några av modellerna från mer kända tillverkare, som har samma, eller liknande specifikation.

Med tanke på att detta är ett paket där både batteri och förvaringslåda ingår så tycker vi att man får en riktigt bra deal. Hecht har dessutom andra prisvärda verktyg som kan drivas med samma batteri.

Denna maskin är relativt kraftfull med sina 20V 1,5Ah. Att dra i skruvar är inga som helst problem oavsett underlag. Maskinen kan även borra utmanande material. 6 + 6 bits bits ingår i detta paket, något som är fullt tillräcklig för att komma igång och fixa där hemma. Allt eftersom projekten växer kan man självklart köpa till fler tillbehör.

Denna eminenta lilla maskin kommer med två års garanti från tillverkaren. Om man sköter den väl kommer den dock kunna vara med betydligt längre tid än så.

2. BOSCH GSR 12V-15

 • Liten och behändig skruvdragare med borrfunktion
 • Högsta kvalitet från ledande tillverkaren
 • Lättviktig
 • För proffs eller hemmafixare

Självklart kvalar sig även en maskin från Bosch in på topplistan. Den tyska kvalitetstillverkaren gör inte sällan produkter som blir testvinnare. Ofta får man betala några kronor extra för maskinerna från Bosch men i gengäld får man en slitstark och pålitlig produkt som håller i längden. Så gäller även denna skruvdragare. Detta är en premiumprodukt som är framtagen med ett enda syfte, nämligen att vara så effektiv som bara möjligt på att skruva i just skruvar. Maskinen är dessutom riktigt bra på att borra i trä. Ska man penetrera hårdare material än så med sin borr så föreslår vi dock att man letar efter en borrmaskin avsedd för ändamålet.

Detta är en 12V skruvdragare med varvtal på upp till 1300 varv/min och ett vridmoment på 30 Nm. Detta gör att den klarar av att dra i de mest utmanande skruvarna. Maskinen är så pass stark att den kan rekommenderas till proffsen såväl som till amatören med höga krav.

Denna skruvadragare är mycket enkel att använda. Maskinen har bara två växlar och få andra val. Detta innebär att man kan sätta igång och skruva mer eller mindre direkt utan att behöva fundera allt för mycket på hur verktyget fungerar. Något vi verkligen gillar med denna maskin från Bosch är det faktum att den är så liten och behändig. Produkten tar lite plats i anspråk när den ska förvaras och den ligger bra i handen utan att väga för mycket.

3. Billigaste: Graphite Skruvdragare 3,6V

 • Billig liten skruvdragare
 • Ytterst behändig

Om du vill komma riktigt billigt undan så kan det vara värt att titta på denna modell från Graphite. Självklart kan Graphites modell inte alls mäta sig med de betydligt dyrare maskinerna i vårt topplista. Däremot presterar denna skruvdragare bra om man jämför den med andra enheter i budgetsegmentet. Detta är en sladdlös skruvdragare som jobbar på i 200 varv/minut.

Denna produkt är specialiserad för att just skruva, och det gör den med bravur. När det gäller borrning så är denna maskin inte tillräckligt stark för att vi skulle rekommendera för sådan användning. Vill man ha en skruvdragare med borrfunktion så är det bättre att man väljer en annan produkt helt enkelt.

Denna maskin har många av de egenskaper även lite dyrare modeller har. Exempelvis finns inbyggd belysning som gör det betydligt smidigare att jobba. Det finns även en magnetisk funktion som gör att man håller koll på skruven.

Detta är ett bra val om man vill ha en liten, behändig, lättviktig och framförallt billig maskin som både kan skruva i och skruva ur skruvar av alla slag.

4. MAKITA DDF484RTJ

 • Mest tåliga skruvdragaren
 • Klarar av utomhusbruk
 • För proffsen eller den med höga krav
 • Energibesparande motor

Detta är en batteridriven skruvdragare av allra högsta kvalitet. Motorn i denna maskin är riktigt stark och klarar därför av alla tänkbara utmaningar som den kan utsättas för. En av hemligheterna bakom denna skruvdragares framgångar är det faktum att den bygger på ny innovativ teknik. Tack vare att motorn är kolborstfri så uppstår inga friktionsförluster i driften. Detta innebär att man får ut maximal kraft där den behövs plus att batteriet räcker längre då ingen energi slösas i onödan.

Detta är en mycket användarvänlig skruvdragare som är skön att hålla i. Utformningen av denna produkt är mycket ergonomisk. Vi tycker att detta är en av de mest prisvärda alternativen på området. Om vi jämför med många av konkurrenternas modeller så tycker vi att man får mycket mer för pengarna i denna produkt. Kanske ligger svaret i att det är ett märke som inte lägger lika mycket pengar på marknadsföring som några av de andra, mer välkända, tillverkarna.

Denna skruvdragare är framtagen för professionellt bruk. På grund av detta är den ett utmärkt val för yrkesutövaren eller den flitige hemmasnickraren. Om man som privatperson väljer denna produkt så kan man vara nöjd med sitt val. Man får då en riktigt bra och effektiv maskin som förhoppningsvis kommer kunna vara med en under många årtionde framöver.

Några finesser som är värda att nämna är: LED-belysningen, som gör det mycket lätt att arbeta tack vare punktbelysning på objektet man skruvar mot. Ett system för att ge batteriet längre livslängd finns också inbyggt i maskinen. Genom att maskinen slutar att fungera innan batteriet är helt slut vet man när det är dags att ladda, det hindrar också batteriet från att slitas ut i förtid. Häftigast av allt är kanske att denna skruvdragare är avsedd för att kunna användas utomhus. Detta innebär att maskinen är extremt tålig för det mesta, däribland vatten.

5. Skruvdragare Black+Decker BL186KB

 • Hög kvalitet
 • För hemmafixaren med hög standard
 • Bra pris
 • Mycket enkel att använda

Detta är en sladdlös maskin från välkända och pålitliga tillverkaren Black & Decker. Att köpa denna skruvdragare innebär att man vet vad man får för pengarna. Det kanske inte är den allra billigaste produkten i sin klass, men man vet att man får kvalitet som faktiskt håller i längden. Att satsa på kvalitet som denna kan faktiskt vara billigare på sikt, då risken är betydligt mindre att man behöver köpa en ny maskin om några år.

Detta är en relativt billig maskin som är framtagen kanske främst för hemmafixaren med höga krav på kvalitet och driftsäkerhet. Om man tänker skruva varje dag så skulle vi rekommendera att man dock tittar på en något dyrare modell. Detta är ett 18V-system som delar batterier med alla andra produkter i tillverkarens serie. Detta innebär att man kan klara sig på ett eller ett par batterier på flertalet olika verktyg.

Denna maskin klarar av all tänkbar skruvdragning. Black+Decker BL186KB klarar dessutom av att borra, både i trä och metall. Maskinen har en stark motor som klarar av det mesta. Tack vare att det medföljande batteriet är stark så får man hög kraft under lång tid innan det är dags att sätta batteriet på laddning igen.

Skruvdragaren från Black & Decker är bland dom mest användarvänliga i vårt test. Därför är denna produkt lämplig för nybörjaren såväl som för den som har vana av att fixa därhemma.

Rulla till toppen