Bästa fågelskrämman: Bäst i test 2021

fågelskrämma drake

Det kan finnas många olika anledningar till varför man vill skrämma bort fåglar och andra skadedjur. De vanligaste anledningarna till att man skaffar en fågelskrämma är att man vill skydda sina odlingar eller fruktträd, eller att man vill ha det trivsammare i sin trädgård. Fåglar och andra skadedjur kan förstöra, men även vara störande, när man vill njuta av stillheten i sin trädgård. Fåglar kan också lämna spillning på möbler och uteplatser. Med hjälp av en bra fågelskrämma kan man helt eller delvis eliminera dessa problem. Som bonus kan fågelskrämman även skrämma bort andra oönskade gäster som till exempel små gnagare.

De 5 bästa fågelskrämmorna 2021

Vi har granskat en mängd olika fågelskrämmor. Nedan har vi valt ut 5 stycken riktigt bra alternativ som vi tycker är de bästa fågelskrämmorna just nu. Vi har valt ut lite olika typer av lösningar så att du enkelt ska kunna hitta något som passar just dig. Det är ju nämligen så att alla typer av fågelskrämmor passar inte i alla miljöer. Ibland behöver man kanske ett riktigt effektiv produkt som skrämmer bort precis allt, medan det ibland kan räcka med en lite diskretare variant som man hänger upp på grenarna i sitt fruktträd, just för att minska risken att fåglarna sätter sig just där.

Samtliga av nedan alternativ håller en god kvalitet, något som är ett måste då vi vill kunna använda en och samma fågelskrämma flera säsonger, utan att den tappar i funktion eller utseende.

1. Greenline blackbird

Detta är en fågelskrämma av hög kvalitet som svävar i luften som en drake tack vare enbart dess aerodynamiska design. Det kan i praktiken vara helt vindstilla ute, denna fågelskrämma hittar ändå de vindpustar den behöver för att hålla sig svävande. Den fem meter långa linan är väldigt kvalitativ och robust, det är även den medföljande pinnen och fågeln i sig. Tack vare att den goda hållbarheten kan man förvänta sig att denna fågelskrämma ska kunna gå att ta fram säsong efter säsong och då göra ett lika gott jobb som den gjorde när den var ny.

Designen på denna fågelskrämma är något man känner igen från andra produkter. Kanske är det just därför att den följer den klassiska designen som gör att den visat sig vara så effektiv och faktiskt fungera i praktiken. Skillnaden med denna produkt jämfört med några av konkurrenternas alternativ är att denna fågelskrämma känns mer robust och hållbar.

2. Sunwind Hubro

Detta är ett litet solcellsdrivet underverk som effektivt skrämmer bort andra fåglar såväl som små gnagare från din trädgård eller odling. Tack vare inbyggt batteri och en solcell så står denna uggla på ständig standby dygnet runt för att skrämma bort oönskade gäster i trädgården. Denna produkt är utrustad med en rörelsesensor som känner av när något rör sig i dess närhet. När censorn registrerar något ger ugglan ifrån sig hoande ljud och rör på ögonen. Ljudet och rörelsen i kombination med ugglans verklighetstrogna utseende gör att de oönskade gästerna skräms på flykten. Detta är en riktigt bra fågelskrämma som alla borde testa!

3. Guardian 2

Detta är fågelskrämman för dig som menar allvar. Detta är ett riktigt proffsverktyg för att hålla fåglar borta från större ytor eller odlingar. Guardian 2, ska sägas, är mer en produkt för det professionella jordbruket men går självklart att använda även för vanliga användare som har stora problem med fåglar. Denna produkt använder sig av ljud för att skrämma bort fåglarna. Med tanke på ljudnivån på smällarna är detta kanske inte något man använder regelbundet om man har grannar i närheten.

Denna produkt betydligt mer effektiv än fågelskrämmor som bara skrämmer visuellt. Guardian 2 drivs av gasol och ger ifrån sig kraftiga knallar som garanterat skrämmer bort alla fåglar. Man kan ställa in så att detonationerna sker närsomhelst i ett intervall mellan tre och trettio minuter.

4. Fågelskrämma flygande fågel

Detta är en intressant produkt att testa om man söker en lite billigare fågelskrämma som är lätt att hantera. Denna fågelskrämma är i form av en rovfågel med hängare som man kan hänga på lämpligt ställe, där den får översikt och syns väl. Själva fågelkroppen är tillverkat av det tåliga materialet polyeten. Tack vare att fågeln är av polyeten så kommer den hålla i många år i utomhusklimat, oavsett väderlek.

Denna fågelskrämma kan användas både för att skrämma bort andra fåglar med men även till att skrämma bort andra skadedjur på marken.

5. Silverline Guard Owl

Detta är en enklare version av de ugglor med sensorer som även finns på marknaden. Denna modell är helt analog, utan några som helst mekaniska effekter. Tack vare ugglans enkelhet så har den även ett relativt lågt pris. Att denna produkt är enkel behöver dock inte betyda att den inte är bra. Ugglan har ett väldigt verklighetstroget utseende som bara det bör sätta skräck i de ovälkomna besökarna. De klara stirrande ögonen bör få vilken annan fågel som helst att darra av skräck. Ugglans huvud rör sig även i takt med vinden för ytterligare effekt!

Vilken typ av fågelskrämma är den bästa?

Det finns flertalet olika typer av fågelskrämmor. Det finns stationära som man ställer på marken, det finns drakar som flyger i luften, det finns de som satsar på att skrämma med hjälp av ljud. Sen finns även mindre “fågelskrämmor” som nästan ser ut som små fina dekorationer som man exempelvis kan hänga i sina fruktträd. Vilken typ av fågelskrämma som är den bästa beror förstås lite på användarens behov. Även om exempelvis produkter som skrämmer med hjälp av kraftiga knallar kan vara oerhört effektiva så kanske dessa maskiner inte är den bästa lösningen för er som bor i ett område den man har grannar att ta hänsyn till. Om man har en fin trädgård vill man kanske inte heller ha en stor ful fågelskrämma som drar allt för mycket uppmärksamhet till sig.

Om man läser olika artiklar eller exempelvis inlägg på nätforum så kan man se att det kan finnas vilt skilda åsikter om vilka typer av fågelskrämmor som fungerar bäst. Vi skulle därför rekommendera att man är öppen till att prova sig fram till man hittar den bästa lösningen för ens egna behov. Man bör även vara beredd på att fåglarna med tiden kan lära sig att känna igen och bli bekväm med fågelskrämman. Därför kan det vara bra att flytta på den eller att kanske kunna ställa ut en kompletterande fågelskrämma för att överraska de ovälkomna besökarna.

Rulla till toppen