Bästa carporten: Bäst i test 2022

Bilen mår bäst av att stå under tak, taket skyddar mot väder och vind och även mot skadlig UV-strålning som bleker och bryter ner. Som bilförare är det också skönt att slippa både snö och fågelskit på bilen. För att skydda bilen så kan man antingen gå hela vägen och bygga ett äkta garage, eller så kan man satsa på den lite mindre omfattande, och även billigare lösningen, carporten.

De 5 bästa carports 2022

Vi har granskat ett antal carports efter en mängd olika kriterier. Nedan har vi valt ut de fem carportarna vi tycker allra bäst om just nu. Samtliga modeller utlovar en god kvalitet i förhållande till deras prislappar. Vi har valt ut olika typer av lösningar och även olika storlekar på modellerna så att det ska gå att hitta något för de flesta plånböcker och smaker.

1. Palram Arcadia 5000 Carport 

 • Hög kvalitet till bra pris
 • Relativt enkel att montera
 • Tak av polykarbonat, släpper igenom ljus men filterar bort UV-strålarna
 • Rostar inte

Om du söker en fantastisk prisvärd kvalitativ och underhållsfri carport så kan det mycket väl vara så att Arcadia 5000 Carport är dit bästa val. Detta är en riktigt robust och hållbar carport som är designad för att klara av de typer av väderförhållanden som råder i vår egen del av världen. Ramen är gjord av pulverlackerad aluminium och galvaniserat stål, något som gör att den inte rostar, trots all regn och fukt den kan komma att utsättas för. Själva taket är gjort av i princip okrossbart polykarbonat. Vi gillar det faktum att taket släpper igenom ljus, samtidigt som de filtrerar bort de UV-strålar som annars hade kunnat bleka färgen på din bil.

Detta paket innehåller en tydlig steg för steg monteringsinstruktion. Positivt är även att profilerna är förborrade och att paneler mm är färdigsågade, allt för att underlätta för slutmonteringen. Enklare än så här blir det förmodligen inte. Ett riktigt kvalitetspaket till ett bra pris, bra jobbat Palram!

2. Carport Robert 11,7 m²

 • Fin carport till lågt pris
 • Kräver en del av användaren (Måste grundmålas mm)
 • Enkel men snygg design
 • Nordisk gran

Detta är en obehandlad carport, nackdelen med denna produkt är att den kräver lite extra jobb innan uppsättning jämfört med några av de andra alternativen i vår topplista. Fördelen med denna carport är dock att när du väl gjort jobbet så har du en carport av hög kvalitet så ser fin ut och som kommer hålla i väldigt många år.

En annan fördel med denna produkt är dess låga pris. Som tidigare nämnt så kommer det låga priset dock till en kostnad. Trät i Carport Robert måste grundmålas så att de är skyddat mot väder och vind under framtida användning. Denna carport levereras i byggsats. Byggsatsen är dock relativt enkel att montera tack vare de utförliga anvisningarna som medföljer. Man måste även lägga till takbeläggning, något som kan köpas av tillverkaren eller hittas på egen hand om man så vill. Själva materialet på konstruktionen är tålig nordisk gran.

3. Carport Arch Premium 17m²

 • Bästa budgetvalet
 • Förvånansvärt billig carport
 • Lättviktig konstruktion med välvt polykarbonattak

Detta är ett mycket bra budgetalternativ för dig som vill komma riktigt billigt undan. Med tanke på vad man får för pengarna så är faktiskt priset på denna carport smått otroligt lågt. Detta är en stabil liten carport med ett lättviktigt men väldigt tåligt tak av polykarbonat. Taket är bågformat, något som gör att snö och vatten rinner av helt naturligt. De medföljande stuprännorna ser till att vattnet rinner bort från själva parkeringsytan. Själva ramen är tillverkad av stark pulverlackerad aluminium.

Eftersom hela detta set är relativt lättviktigt så kan det monteras fullt ut av endast två personer. Eftersom alla delar i satsen är förberedda så behöver man heller inte ha tidigare erfarenhet av liknande byggen. Väl monterat så har man en praktisk och hållbar carport med en yta på 17 m2, vilket räcker gott för de flesta standardbilar.

4. Carport Gardexa 15.34 ㎡

 • Billigast
 • Enkel att sätta ihop

Detta är den billigaste carporten i vår topplista. Oftast gäller regeln att man får vad man betalar för, detta är delvis sant i detta fall. Med tanke på hur lågt priset är på denna produkt från Gardexa så är det självklart att den inte kan vara med och tävla på samma villkor som de betydligt dyrare alternativen. Stolparna på denna carport är exempelvis lite tunnare än många av konkurrenternas modeller. Samtidigt så ska det sägas att man får väldigt mycket carport för den lilla penning som i dagsläget utgör priset på Carport Gardexa 15.34 ㎡ .

Taket på detta garage är tillverkat av transparent termoplast som är UV-beständig. På så sätt skyddar du din bil mot det onödiga slitage som UV-strålningen medför. Denna carport är enkel att montera med hjälp av de medföljande instruktionerna. Som på alla andra av modellerna i vår lista så gäller det att man har en bra grund att montera på, antingen betong, asfalt alternativt att man bygger ett fundament.

5. Carport Karl

 • Billig men bra carport 11,7 m²
 • Liten carport för bil eller motorcykel
 • Större liknande modeller finns hos tillverkaren

Detta är en mycket liten och smidig carport för bilen eller motcykeln. Tillverkaren Palmako har även större modeller med samma typ av design om du känner att du behöver mer utrymme än just Karl kan erbjuda. Denna carport bygger på samma grund som carport Robert med skillnaden att den har ett enklare platt tak och att den har en billigare prislapp. Detta är med andra ord ett budgetalternativ för dig som inte vill spendera en mindre förmögenhet på din carport.

Eftersom priset på denna carport är lågt så får man vara beredd på det faktum att det är en enkel modell. Korrekt monterad så är denna carport dock rejält stabil och hållbar. Denna produkt behöver grundmålas för att den ska kunna stå emot utomhusklimatet på ett bra sätt. Grunden behöver man också göra själv.

Hur vi valde produkterna i vår bäst i test-lista

För att välja ut de bästa alternativen har vi gjort en noggrann genomgång över egenskaper, specifikationer och materialval i en mängd olika carports som finns att köpa på den svenska marknaden. Eftersom vi inte har haft möjlighet att testa alla carports själva så har vi tagit hjälp av omdömen lämnade av köpare av de olika modeller vi tittat på. Vi har även tagit hjälp av expertis för att avgöra vad som krävs av en kvalitativ carport. Resultatet av våra efterforskningar blev ett urval av 5 stycken carports som vi känner oss trygga med att rekommendera som bra köp. Vid vårt val av carports har vi lagt stor vikt vid priset. Vi har försökt välja ut modeller som ger så mycket värde som möjligt i förhållande till prislappen. Resultatet är fem stycken kvalitativa och riktigt prisvärda carports.

Rulla till toppen