Bästa poolen: Bäst i test 2024

Vi är väl många som drömt om att ha en alldeles egen pool i trädgården. Om man börjar titta på vilka typer av lösningar det finns för utomhuspooler så upptäcker man snabbt att denna dröm inte alls behöver vara speciellt långt borta. Det finns många bra versioner av stora och rymliga pooler som inte kräver speciellt mycket förarbete för att sätta ut på gården. Självklart bör man dock göra ett grundligt jämförelsearbete innan man gör sitt val. En stor pool innebär, precis som ett spabad, en investering och man vill gärna få en kvalitativ produkt som håller över tid. Läs gärna vidare och vilka produkter vi gillade allra bäst.

De 5 bästa poolerna 2024

Vi har granskat en mängd olika pooler för utomhusbruk. Nedan har vi valt ut fem riktigt bra alternativ. Vi har valt ut pooler som håller en hög kvalitet, är slitstarka och dessutom har attraktiva priser. En riktigt bra pool ska vara enkel att komma igång med. Den bör ha alla de tillbehör som behövs såsom stege och vattenreningssystem. Viktigt är även att poolen är tålig och inte går sönder i första taget. Inget är väl så irriterande som en nyinköpt pool som börjar läcka vatten. Vi känner oss mycket trygga med att rekommendera nedan produkter till våra läsare. Vi har medvetet försökt välja ut pooler i olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för alla. Självklart håller de allra billigaste modellerna inte riktigt samma höga standard som de pooler som kostar mångdubbelt mer.

1. Swim & Fun Poolpaket

 • Bäst i test
 • Stor och rymlig pool för hela familjen
 • Filter, stege med mera ingår!
 • Robusta galvaniserade stålväggar
 • Bra instruktioner
 • Extra stöd för utmanande underlag

Swim & Fun har flera olika poolpaket med olika variationer och storlekar av sin rymliga ovala pool. Vi fastnade för en av de större modellerna med mått på 6,1 x 3,75 meter och en höjd på hela 1,32 meter. Tack vare poolens väl tilltagna storlek så är det möjligt för hela familjen att bada på samma gång. Detta är en mycket tålig pool som tål att stå ute i trädgården. Tack vare behandlade och galvaniserade stålväggar så klarar poolen av vårt svenska klimat, även över sikt. På insidan av poolen finns en lika tålig PVC-duk som är behandlad för att inte bryta ner av solens UV-strålning. Poolen är relativt enkel att sätta upp. Bra instruktioner medföljer.

I detta paket får man allt som man behöver för att komma igång att kunna bada i sin egen trädgård. Man får även med ett mycket professionellt filtersystem som ser till att hålla vattnet i poolen fräscht. Med i paketet finns även extra stöd som kan användas om man placerar poolen på en lite mer utmanande plats, till exempel på sten. En bra och robust poolstege ingår också i detta omfattande paket.

2. Pool 5,4×2,5 m

 • Mycket prisvärd
 • Stor och rymlig
 • Relativt lättviktig
 • Lätt att montera och att flytta
 • Filter och stege ingår

Detta är en mycket prisvärd pool som även ger oss med en mer pressad budget möjligheten att ha en stor pool hemma i trädgården. Tack vare poolens rymliga mått på 540x250x122 cm så kan hela familjen bada på en och samma gång. Denna pool är relativt lättviktig innan den fylls med vatten. Poolens lätta vikt gör den smidig att hantera, montera och flytta på. Tack vare en smart ställning så hålls poolen upprätt och stabil samtidigt som man slipper investera i stora stålväggar som vissa andra produkter är uppbyggda av. Tack vare smart och modern design hålls materialmängden nere, något som är bra både för plånbok och miljö. Stålstolparna i ramen är galvaniserade och pulverlackerade, något som står som som garant för att de kommer hålla rosten borta även i det ibland fuktiga utomhusklimatet.

Detta paket har allt man behöver för att komma igång. Med på köpet får man en bra filterpump som konstant renar vattnet i poolen. Man vår även en bra stege i metall som gör det enkelt och smidigt att ta sig i och ur poolen. Trots att denna pool är relativt billig om man jämför med utbudet på marknaden i stort så känns poolen förvånansvärt kvalitativ och slitstark. Väggar och golv består av tre olika lager med PVC och polyester. De tre lagren i kombination gör poolen mycket tålig och motståndskraftig mot allt den normal sett skulle kunna tänkas utsättas för.

3. Poolset Planet Pool Almeria

 • Billig och bra utomhuspool
 • Bra kvalitet i förhållande till pris
 • Robust stålskal

Detta är en billig men bra pool som duger bra för den genomsnittliga användaren. Denna pool ser enkel ut till designen men har den kvalitet som behövs för att poolen ska kunna ge ett problemfritt utebadande under många säsonger framöver. Poolens vägg är gjord av vitmålat galvaniserat stål. Polen tål att grävas ner såväl som att stå ovan mark. Allt man behöver ingår i detta förmånliga poolpaket. Väljer man att köpa poolen från Pool Planet så får man exempelvis med sandfilter och stege. På insidan av poolen finns en blå liner. Linerns färg gör att vattnet ser inbjudande härligt ut att bada i. Den högkvalitativa och slitstarka linern ser även till att vattnet hålls där det ska vara utan möjlighet att läcka ut.

Denna pool kan rekommenderas till alla som söker en stor och kvalitativ pool till ett relativt billigt pris.

4. Pool EXIT Black Leather 360

 • Unik pool som ser exklusiv ut
 • Lädermönstrad utsida
 • Lyxig känsla

Detta är en mycket stilig pool för dig som vill ha en pool med lyxig känsla, utan att den för den skull kostar skjortan. Denna pool har en volym på hela 10 m³. Vi gillar det faktum att poolen känns djup när den väl är uppfylld med vatten (cirka 122 centimeter djup). Många pooler för trädgården är rätt så fula, om vi ska vara helt ärliga. Därför är det kul med en snygg och exklusiv pool som denna, som man inte behöver skämmas för att ha i trädgården. Utsidan har ett svart lädermönster och på insidan är poolen stilfullt grå.

Väggarna i denna pool är tillverkade av PVC och polyester. Materialet är ett mycket bra val för att hålla kostnaden nere samtidigt som man kan känna sig säker på att poolen inte kommer börja läcka i första taget. Hela poolen bärs upp av en stabil stålkonstruktion som får oss att känna oss trygga, även när vi badar många på samma gång. Något som vi gillar med denna produkt är det medföljande taket. Taket kan nämligen användas för att värma poolen när det är lite kylare ute. På detta sätt kan man förlänga badsäsongen. Taket fungerar som ett växthus där solens värme fångas inne i poolen. Det är också mycket smidigt att fälla för taket när poolen inte används för att skydda den från smuts. Något som tar hand om övriga smutspartiklar är den medföljande sandfilterpumpen. Filtret filtrerar bort även de minsta partiklarna och ser till att man hela tiden badar i fräscht och rent vatten.

5. Hecht Uppblåsbar pool

 • Bästa budgetpoolen
 • Rymlig uppblåsbar pool

Detta är budgetalternativet i vår topplista. Självklart kan denna uppblåsbara pool inte riktigt jämföras med de andra mer robusta alternativen i vår lista. Söker man dock ett riktigt billigt alternativ så är denna uppblåsbara variant absolut en intressant kandidat att titta närmare på. Trots sitt mycket låga pris så rymmer denna pool upp till 5 vuxna personer. Sitter man dock 5 vuxna i poolen så kan det bli rätt så trångt. För högsta möjliga komfort så rekommenderar vi därför att man försöker hålla sig till max 4 vuxna personer.

En stor fördel med denna pool är hur enkel den är att använda. För större pooler kan en hel del förarbete behöva göras på platsen där poolen ska stå, för att allt ska bli stabilt. Större pooler kräver ofta också en del jobb i monteringen. Denna upplåsbara pool är dock så enkel en pool någonsin kan bli. Man sätter bara ut poolen och pumpar upp den, sen är den redo att fyllas med vatten. Perfekt för alla oss med begränsat tålamod! Om man vill ha några tillbehör till poolen så som exempelvis en filtreringspump så får man tyvärr köpa till den själv.

Några saker att beakta innan du skaffar pool

Det första man måste bestämma innan man köper sin pool är om det ska vara en nergrävd pool eller en pool ovan mark. En vanlig nergrävd pool är en investering som förhoppningsvis kommer hålla under lång tid framöver. Nackdelen med denna typ av pool är att den är oerhört dyr i inköp. En nergrävd pool är heller inte flexibel på så sätt att man kan flytta den så som man kan med en pool som står ovan mark.

Om man är osäker på vilken typ av pool man vill ha så kan vi rekommendera att man skaffar en billigare modell som står ovan mark. Om man i framtiden vill bygga en nergrävd pool så finns alltid den möjligheten kvar. En pool ovan mark kan man dessutom flytta med sig till sommarstället eller eventuellt nya bostad.

En viktig aspekt att tänka igenom är storleken på poolen. Att snåla för mycket blir inte bra, samtidigt behöver man heller inte överdriva. Tänk igenom hur många personer som kan tänkas komma att nyttja poolen på en och samma gång. Något som många glömmer att ta med i beräkningarna är uppvärmingskostnaderna. Att värma upp en pool med hjälp av el kan blir en extra utgift man inte räknat med. Ju större pool du väljer desto större riskerar uppvärmingskostnaderna att bli. För att spara el kan man här exempelvis överväga att skaffa solfångare som värmer upp poolen.

Om vår bäst i test topplista

För att veta vilka pooler för utomhusbruk vi skulle titta närmare på så har vi läst olika recensioner och tester. Genom att läsa expertrecensioner såsom exempelvis The Spruce fick vi inte bara tips om riktigt bra produkter, utan även en uppdatering om vilka material och vilka konstruktioner de mest framgångsrika pooltillverkarna satsat på. Vi har även läst omdömen som verkliga kunder lämnat i olika nätbutiker för att bilda oss en uppfattning om vilka pooler som faktiskt fungerar bäst hemma hos helt vanliga användare. När vi identifierat vilka de bäst-test-vinnande poolerna på marknaden är så kunde vi påbörja vi eget jämförelse arbete för att välja ut fem kandidater till vår topplista.

Får oss har det varit viktigt att hitta pooler till alla typer av behov och plånböcker. Därför har vi även valt ut lite billigare pooler. De allra billigaste modellerna kan självklart inte riktigt mäta sig med de produkter som kostar åtskilliga tusenlappar mer. De produkter vi valt ut anser vi dock vara bland de bästa inom sina respektive priskategorier.

Rulla till toppen