Bästa pelarfläkt: Bäst i test 2021

På varma dagar är det nästan ett måste att ha någon form av fläkt eller kylning att tillgå för att man ska kunna jobba eller vila på ett behagligt sätt. Självklart är en AC en bra och skön lösning på problemet. Nackdelen med att ha ACn igång är dock att det inte är speciellt miljövänligt samtidigt som den kan höja energikostnaden avsevärt. Vi föredrar därför att använda den gamla hederliga fläkten som kylningsmetod. Även om den inte sänker inomhustemperaturen så kan den med hjälp av luftströmmen kyla av oss användare betydligt bättre än många kanske tror.

Pelarfläkten har blivit allt mer populär och det finns goda anledningar till detta. Tack vare att pelarfläkten ser ut just som en pelare så star den väldigt lite plats i anspråk. Pelarfläktarna är också enligt vårt tycke betydligt snyggare än de andra typer av fläktar som finns där ute. En annan fördel med denna typ av fläkt är just att den fläktar längs hela dess längd och inte bara punktmarkerar såsom andra modeller kan göra.

Bästa pelarfläktarna 2021

Vi har testat en mängd olika pelarfläktar som går att få tag på den svenska marknaden. Nedan presenterar vi våra två favoriter just nu. Detta är två modeller som båda är snygga, effektiva och håller en kvalitet som vi är övertygade kommer hålla i längden. Lite länger ner på sidan skriver vi även om en specialmodell som även kan kyla luften. Att få kyld luft fläktad mot sig en varm sommardag är det inte mycket som slår. Vi kan därför rekommendera att man testar denna produkt om man är beredd att lägga lite extra pengar på sin fläkt. Slutligen har vi även tagit fram ett bra budgetaltnativ för dig som letar efter en lite billigare fläkt.

1. Termo Titano

 • Vikt 3kg
 • Ljudnivå 43dB-63dB
 • 4 st starka 12-voltsfläktar
 • Rumstemperatur på displayen

Detta är en riktigt snygg och stilren pelarfläkt som kan stå i de flesta miljöer, vare sig det gäller hemmet eller kontoret. Denna modell har fyra stycken starka fläktar på 12 volt. Om det är riktigt hett så kan man ställa fläkten på sin maxkapacitet och då fläktar det rejält vill vi lova. Normalt sett så kan man låta fläkten gå på betydligt lägre varvtal där den ändå gör ett utmärkt jobb. Fläkten har inget problem att hålla alla som står i dess riktning svala på varma dagar.

Fläkten styrs med en snygg och användarvänlig fjärrkontroll. Du kan välja mellan 5 olika hastighetslägen. Man kan även välja om man vill ha oscillerande funktion eller snabbläge.  På fläkten syns aktuell temperatur på den stora LED-displayen.

Detta är en energieffektiv och relativt tyst fläkt av högsta kvalitet.

2. Kolumnfläkt LED WK300W

 • Vikt 3,6kg
 • Snygg design
 • Bra ljudnivå
 • Bra Eco-läge

Detta är en riktigt bra fläkt med ett futuristiskt men samtidigt diskret och stilrent utseende. Självklart medföljer en fjärrkontroll så att du kan kontrollera effekt med mera från varifrån i rummet du önskar. Fläkten visar rumstemperaturen och även aktuella inställningar på en snygg display längst upp på pelaren. Fläkten har en riktigt bra och energibesparande Eco-funktion som i normala fall räcker gott för att hålla oss svala. Är det riktigt varmt kan man sätta på högeffekts-läget på hela 100 W. De högre varvtalen kyler av rejält. I det högre läget låter fläkten något mer, men vi tycker att den är rätt så tyst i alla lägen. Åtminstone har inte vi känt oss störda av att ha fläkten på dygnet runt.

Detta är ett utmärkt val för dig som vill ha det allra bästa. Denna produkt är robust, effektiv och tystgående. Även om den kostar lite mer än de billigare fläktarna på marknaden så tycker vi att den helt klart är väl värd sitt pris.

Bästa pelarfläkten med kylning: Luftkylare Air Cooler Termo Bris

 • Vikt 6kg
 • Kyler och fuktar luften
 • Mycket bra nattläge
 • Går att styra luftriktningen utan att flytta fläkten

Detta är något av en specialprodukt då den inte bara fläktar skönt, den kyler också luften som den sprutar ut. Om man kan tänka sig att spendera lite extra pengar på en fläkt så kan vi helt klart rekommendera att man tar sig en titt på denna modell. Denna fläkt har fler funktioner än de andra pelarfläktarna vi testat. Denna produkts stora fördel är dock dess förmåga att kyla samt ge fukt till luften som kommer ut.

Med hjälp av en kylklamp i innanmätet så ser Air Cooler Termo Bris inte bara till att fläkta rejält, den släpper även ut härlig kyld luft. Det faktum att kylklampen även gör att luften som kommer ut har högre luftfuktighet gör ju inte heller saken sämre. På varma sommardagar är det riktigt skönt att stå i närheten av denna fläkt som sprider sval och fuktig luft omkring sig.

Det ska poängteras att denna fläkt inte sänker temperaturen inomhus på sikt eftersom den inte släpper ut någon luft ut ur rummet eller hemmet. Effekten för den som står, sitter eller ligger i fläktens utsläppsområde blir dock härligt kylande ändå.

Vi gillar skarp nattläget på denna fläkt. Nattläget gör att fläkten blir väldigt tyst samtidigt som den ändå håller de sovande svala genom hela natten. Positivt är även att det går att reglera i vilken riktning luften flödar från fläkten. Man kan styra luftströmmen upp, ner och åt sidorna utan att flytta på själva enheten.

Bästa billiga alternativet: Stående kolumnfläkt WK120

 • Bästa budgetalternativet
 • Diskret och lättanvänd
 • Bra effekt

Om man letar efter en bra men inte allt för dyr fläkt så kan vi rekommendera produkten med namnet “Stående kolumnfläkt WK120” som ett bra budgetalternativ. Detta är en enkel och okomplicerad pelarfläkt som håller vad den lovar. Fläkten klarar av sig uppgift, det vill säga att hålla dig sval på varma dagar, på ett utmärkt sätt. Man kan ha fläkten på från morgon till kväll och även nattetid om man så önskar.

Tack vare att fläkten är vit och relativt diskret i sin design kan man ställa in den i nästan vilket rum som helst. Fläktens utseende gör att den kan stå lite var som helst utan att den konkurrerar med inredningen på ett störande sätt. Denna fläkt är enkel att använda och lätt att flytta runt. Denna pelarfläkt är ett bra val för dig som vill komma billigt undan, men ändå har en produkt som håller över tid.

Rulla till toppen