Bästa torkvindan: Bäst i test 2021

torkvinda vid havet

På sommarhalvåret går det allt som oftast snabbt att torka sina kläder utomhus i friska luften. Genom att hänga ut kläderna utomhus sparar man motsvarande plats inomhus. Att låta kläder självtorka sparar också på miljön och energikostnaderna jämfört med att använda sig av torktumlare eller torkskåp.

För att torka kläder utomhus behöver man egentligen bara en enkel lina som man exempelvis kan spänna upp mellan två träd. Ett bra alternativ om man inte vill ha en lina spänd över gården är att skaffa en torkvinda. En av fördelarna med torkvindan är att man får stora upphängningsmöjligheter över ett litet områden tack vare att linorna löper i flera banor över torkvindans armar.

De 3 bästa torkvindorna 2021

Vi har tittat närmare på ett antal torkvindor som finns att köpa på den svenska marknaden. Nedan har vi valt ut de tre torkvindorna vi tycker allra bäst om just nu. En bra torkvinda måste vara väldigt robust så att den står kvar även om det blåser. Eftersom torkvindan ska stå ute en hel säsong så måste den även tåla olika typer av väder utan att den slits. En bra torkvinda ska man kunna behålla i åratal utan att den försämras i utseende och funktion. Samtidigt som torkvindan måste vara tålig är det även positivt om den inte väger allt för mycket då man ska kunna plocka in den till förvaring under vintern om man så önskar.

1. Torkvinda Varax 122 5-armad Förzinkad

  • Bäst i test
  • 5-armad
  • Diameter 3m

Om ni ska satsa på att ha en riktigt bra torkvinda på gården så kan vi rekommendera att man är beredd att lägga minst kring tusenlappen så att man får en bra produkt. Det finns en del dåliga torkvindor där ute som kanske håller en säsong. För både plånbokens och miljöns skulle så uppmanar vi till att inte köpa de allra billigaste modellerna, då de ofta inte håller speciellt länge. Den bästa torkvinda man kan köpa just nu med avseende till kvalitet i förhållande till pris är denna torkvinda från Varax. Detta är en produkt som känns extremt robust och som vi tror kommer hålla allra bäst i längden.

Med denna torkvinda ingår, som sig bör, allt man behöver för att komma igång att torka sina kläder ute på gården. En 36 meter lång torklina och ett rejält stabilt markrör ingår i priset. Produkten har med sina 5 armar och diameter på hela tre meter rejält med torkyta. Denna produkt är tillräcklig även för den stora familjen. Höjden på ställningen är 2 meter. Väl korrekt fastsatt i marken så står denna ställning oerhört stabilt. Varken vind eller busiga barn ska kunna rubba Varax torkvinda från sin plats.

2. Wendela Torkvinda 

  • Prisvärd
  • 4-armad
  • Diameter 3,04 m

Detta är en förvånansvärt kvalitativ torkvinda med tanke på att priset är jämförelsebart lågt. Denna produkt har fyra armar vilket gör att den är lite mindre än de allra största torkvindorna på marknaden. Vi skulle dock ändå säga att denna torkvinda har gott om plats för de torkbehov en stor familj kan kunna tänkas ha. Markrör och lina på 55 meter ingår i köpet. Själva linan känns extremt stark och tålig och lär inte gå av även efter många års flitig användning.

Torkställningen går att sänka och höja på ett smidigt sätt så att man får precis rätt höjd för användaren som ska hänga upp tvätten. Hela ställningen, både markrör och armar är tillverkat av tåligt aluminium. Materialvalet gör att produkten är relativt smidig att flytta och bära runt på. Samtidigt är torkvindan robust nog för att stå pall för det mesta.

3. Torkvinda Wilda

  • Bästa billiga alternativet
  • 4-armad
  • Diameter 2,67m

Detta är ett bra budgetalternativ för dig som vill ha en billig torkvinda som ändå håller måttet. Denna produkt är lite mindre än de flesta andra torkvindorna vi testat. Det finns ändå gott om plats att hänga kläder för en lite mindre familjs behov.

Denna modell är enkel att montera och enkel att fälla ihop när säsongen är över. Det finns ett reglage som fixerar armarna i sitt infällda läge så att torkvindan går smidigt att bära men även förvara utan att armarna fälls ut igen av misstag. Höjden på ställningen är 2 meter. Det går enkelt att justera armarnas höjd så att arbetshöjden blir bra oavsett längd på användaren.

En praktisk detalj på denna torkvinda är krokarna på armarna som är till för galgar. Detta är inte den mest robusta torkvinda vi testat, men med tanke på det låga priset så är kvalitén klart godkänd. Denna produkt passar bra för den mindre familjen eller till sommarstugan mm.

Rulla till toppen