Bästa hängmattan med stativ: Bäst i test 2021

hängmatta med stativ på uteplats

Det finns väl inget bättre än att slappna av i hängmattan på semestern. Att kunna ta en tupplur eller ligga och läsa utomhus gör att man känner sig fri, lätt och ledig. Med en hängmatta med stativ till behöver man inte vara beroende av att använda exempelvis träd som fästpunkter. En hängmatta med stativ kan enkelt flyttas omkring, utan att man behöver knyta upp och sedan återfästa linorna, som ju är den ibland något krångliga processen med en hängmatta utan stativ.

Bäst i test: Hängmatta Vivere Dubbel Med Tallbågstativ

Detta är är en av de snyggaste hängmattorna med stativ vi har sett. Glädjande nog är denna hängmatta även en av de skönaste att ligga i som vi testat. Det är alltid roligt att hitta en hängmatta som förhöjer utseendet på uteplatsen, det är en av de produkterna. En del hängmattor kan vara förfulande att ha stående ute om man har gjort ett digert arbete med att göra uteplatsen fin i övrigt. Med Hängmatta Vivere Dubbel Med Tallbågstativ framställd så behöver man inte skämmas. Om man bara ser till att ta hand om hängmattan och ställa den skyddat när säsongen är över så kommer denna produkt kunna hålla sig lika fin i många år framöver.

Träramen på denna hängmatta känns väldigt robust och kvalitativ. Robustheten gör att man inte behöver vara orolig att hängmattan ska ge vika. Det allra bästa med denna produkt är dock den täta dubbla bomullshängmattan. Hängmattan är väldigt fin att titta på och än skönare att ligga i. Om du tycker att det är värt att spendera några hundralappar extra för att få det allra bästa så är denna hängmatta ett givet köp.

Mest bekväma: Rissna hängmatta

Detta är en hängmatta med metallstativ som ger en svårslagen stabilitet. Tack vare att denna produkt använder sig av ett stativ i metall och inte trä så så ser den väldigt smäcker och lätt ut. Detta stativ är inte lika stort och otympligt som många av de trästativen vi sett. Trotts att denna hängmatta med stativ är relativt lättviktigt så ger stativet massivt stöd till hängmattan.

Själva hängmattan är lite ovanligt designad om man jämför med många av konkurrenternas produkter där ute. Hängmattan är mer stabil och fjädrande än hängande. Konstruktionen gör att hängmattan känns väldigt skön och stabil att ligga i. Detta är verkligen en produkt som prioriterar användarens komfort. Själva hängmattan och stativet är inte det snyggaste som går att få tag på, men vad gör väl det när man ligger som en kung eller drottning i hängmattan. För dig som prioriterar att ligga skönt på lediga utomhusdagar så är detta förmodligen den bästa hängmattan med stativ du kommer att kunna hitta. Hängmattan har även en inbyggd liten kudde, därmed finns allt du behöver på plats redan när produkten är uppackad.

Mest prisvärda: Hängmatta Vivere Med Stativ Sunbrella

Detta är en dubbel hängmatta av hög kvalitet som kommer till ett förvånansvärt bra pris. Tillverkaren kallar sitt väderbeständiga tyg för Sunbrella. Detta tyget känns både skönt och ligga i och är betydligt tåligare än bomullstyger. Med tanke på tygets kvalitet så tror vi att detta är en hängmatta som kommer att hålla sig lika fin i åratal framöver, även om den utsätts för väder och vind.

Själva ramen är gjord av robust galvaniserat stål, som även det kommer stå pall för växlande väder. Trots att ramen gör att tuppluren i hängmattan blir väldigt stabil så är hela paketet relativt lättviktigt. Tack vare att ramen är lätt att flytta runt så kan man variera sina sovplatser beroende på om man exempelvis vill söka skydd från solen eller inte. Om man vill ta med sig produkten på resan så är den enkel att montera ner. En praktisk bärväska kommer också med på köpet.

Bästa billiga alternativet: Vivere Med Stativ Mesh Rose/Celeste

Detta är ett av de bästa alternativen för dig som söker en enkel och billig, men bra, hängmatta med stativ. Produkten har en enkel med robust svartlackerad stålram. Tyget är enkelt och relativt tunt (man ser delvis rätt igenom det). Tack vare att man valt mesh som materialval så har man kunnat håll kostnaden nere samtidigt som man får ett tyg som är hållbart och tåligt. Denna hängmatta finns med flera olika färgstarka härliga färger som passar bra på sommaren.

Detta är ett billigt och bra alternativ för dig som nöjer dig med en enklare hängmatta på uteplatsen. Enkelhet är även ledordet när det kommer till att montera produkten, det går lyckligtvis i en handvändning och alla kan klara av det! Lika lätt är stativet att montera ned när det är dags för vinterförvaringen.

Vad behöver man tänka på innan man köper en hängmatta?

Innan du springer iväg och köper din hängmatta är det några saker du bör fundera igenom så att du får rätt produkt redan från början, och inte behöver ångra dig längre fram.

Det första man bör tänka igenom är vilken typ av hängmatta man vill ha där hemma. Behöver hängmattan ett stativ eller räcker det med en hängmatta med långa linor som går att fästa i valfria stolpar? Om du inte har allt för många träd eller lämpliga fästpunkter där hemma på gräsmattan så tycker vi att svaret är givet. I detta fall är det definitivt bäst att köpa in en hängmatta tillsammans med ett anpassat stativ redan från början. Det finns absolut stativ man kan köpa senare för att komplettera med sin hängmatta, är det dock så att stativet inte är anpassat för just din hängmatta så kan det bli problem. Av denna anledning tycker vi det känns tryggt att att köpa stativ tillsammans med hängmattan. På detta sätt får man ett stativ som är designat för att passa med just den hängmatta man gillar.

För övrigt bör man fundera på vilken storlek man vill ha på sin hängmatta. Är man en familj så kan det hända att man tycker att det är mysigt att ligga flera i hängmattan. Är det bara en vuxen och ett barn som ska dela hängmatta på en och samma gång så bör det räcka med en rymlig standardmodell. Vill man dock ha en större hängmatta så är det inte säkert att det finns lika många modeller att välja bland. Glöm heller inte ta hänsyn till din längd, är man lång så kan vissa hängmattor vara för korta.

Rulla till toppen