Bästa hörselskydd: Hörselkåpor bäst i test 2022

Bästa hörselkåporna

Hörselskydd är en relativt enkel men ändå helt nödvändig skyddsutrustning om man jobbar i miljöer med buller och höga ljud. Inte bara hantverksproffs utan även alla som snickrar och fixar hemma bör ha ett på bra hörselskydd nära tillhands. Vår hörsel är något vi bör vårda och ta hand om, därför är det en väldigt dålig ide att använda sig av dåliga eller obefintliga hörselskydd. Det finns hörselproppar som fungerar helt ok men personligen så föredrar vi ett par kvalitativa hörselkåpor, för bekvämligheten, men även för dess överlägsna skyddseffekt.

De 5 bästa hörselskydden 2022

1. Hörselskydd Peltor WS ALERT XP Med Hjässbygel

Peltor hörselskydd
 • Bäst i test
 • Högt betyg i svenska M3
 • Bra dämdningstal
 • Bluetooth, USB mm

Detta är ett par testvinnande hörselskydd som fått höga betyg bland annat i svenska pryltidningen M3. Vi kan verkligen förstå varför just dessa hörselskydd är så populära. Stihl Peltor WS ALERT XP dämpar kraftigt alla de skadliga ljud man vill undvika samtidigt som lurarna har en medhörningsfunktion som underlättar kommunikation med alla runtomkring. Tack vare medhörningsfunktionen kan man föra ett samtal i normal samtalston med hörselskydden på.

En fördel med dessa hörselskydd är att de har dubbla skal för att skydda elektroniken. Eftersom de känsliga delarna skyddas från svett och fukt så kan man förvänta att de får en lång livslängd även om de används dagligen. Självklart har denna produkt alla de finesser som man kan förvänta sig av moderna hörselskydd, såsom Bluetooth, inbyggd radio med minnesfunktion för radiokanaler mm. Denna produkt är en riktigt fullträff som vi varmt kan rekommendera!

2. HELLBERG Xstream LD

 • Bästa valet för musikfinsmakaren
 • Överlägsen ljudkvalitet
 • Vattentäta
 • Snygg design

Detta är en produkt för finsmakaren som både känns och ser exklusiv ut. Förutom att dessa hörselskydd gör ett utmärkt jobb med att hålla oljuden från omgivningen ute så har tillverkaren med denna modell verkligen satsat allt på att få till ett så bra ljud som möjligt. Detta är produkten för de som gillar att lyssna på musik, radio eller podcasts. Genom att ansluta hörselskydden till din smartphone via Bluetooth så får du tillgång till att lyssna på precis vad du själv vill. Praktiskt nog har denna produkt även inbyggd mikrofon som gör att du kan ta emot samtal utan att behöva ta av hörselskydden.

Hörselskydden från Hellberg har för säkerhetens skull även en utmärkt inbygg medhörningsfunktion. Medhörningsfunktionen gör att du tydligt hör eventuella varningssignaler och även kan kommunicera med personer runt omkring med hörselskydden på. Eftersom medhörningen sitter i båda kåporna så får man även en bra känsla från vilken riktning de olika ljuden kommer ifrån.

Detta är ett par riktigt kvalitativa och snyggt designade hörselskydd för dig som vill ha det bästa. Detta är det perfekta valet för dig som värderar ljudkvalitet högt när du lyssnar på musik. Denna produkt är vattentät och kan därför användas även när det regnar kraftigt!

3. Jonsered Med Fm-Radio

 • Enkla att använda, bra tryckknappar
 • Med hjässbygel eller montering på hjälm
 • Bra ljuddämpning och utmärkt FM-radio

Detta är ett par funktionella hörselskydd med ett riktigt bra pris. Dessa hörselskydd är designade för att klara av hörselskyddens viktigaste uppgift med bravur, det vill säga att skydda dig från skadliga och störande ljud. Hörselskydden har även inbyggd FM-radio så att du kan lyssna på musik och intressanta program medan du jobbar. Eftersom dessa hörselskydd är så bra på att stänga ute omgivningens störande ljud så hör man radioprogrammen kristallklart oavsett vad man jobbar med. Produkten har även en Aux-ingång ifall du önskar ansluta en extern spelare.

Denna produkt är anatomiskt utformad och sitter bekvämt och skönt på plats. Hörselskyddens kroppsanpassade design är något som verkligen underlättar när man är tvungen att bära hörselskydden ofta och länge. Vi vill även ge ett plus för de lättanvända tryckknapparna. Går utmärkt att använda med hjässbygel eller montering direkt på hjälm.

4. Stihl Peltor FM-Radio Med Hjässbygel

 • Prisvärda
 • Bra kvalitet
 • Inbyggd antenn

Detta är ett par prisvärda hörselskydd från välkända och pålitliga tillverkaren Stihl. Hörselskydden har inbyggd FM radio med riktigt bra kvalitet. Något vi gillar med denna modell är också att själva antennen är inbyggd i lurarna. På detta sätt slipper man en antenn som sticker ut och som potentiellt kan vara i vägen eller fastna. En annan smart detalj med denna modell är att all elektronik placerats på utsidan, något som gör att den skyddas från svett och därmed fukt.

Detta är ett par moderna och kvalitativa hörselskydd som även kan anslutas till mobilen med hjälp av en kabel. Hörselskyddet sitter på bra skyddar bra från oljud från omgivningen.

5. Kask SC3

 • Enkla men högeffektiva hörselskydd
 • Lågt pris
 • Fäste för hjälm

Detta är ett par enkla men mycket funktionella hörselskydd som fokuserar på en enda sak, nämligen att skydda din hörsel från skadliga ljud. Denna produkt är det perfekta valet om du söker söker ett par billiga men säkra hörlurar utan några extrafunktioner.

Kask SC3 är speciellt anpassade för att kunna fästas på hjälm. Produkten fungerar med Kasks hjälmar men även på modeller av andra märken.

Om topplistan

För att välja ut vilja hörselskydd vi skulle titta närmare på så har vi tagit hjälp av tester och recensioner gjorda av utomstående aktörer såsom M3 och Popular Mechanics för att nämna några exempel. Vi har även ställt frågan på olika forum för att få in synpunkter från professionella såväl som hemmafixare. När vi tagit reda på vilka de bästa hörselskydden är just nu så har vi påbörjat ett jämförelsearbete för att välja ut de fem allra mest intressanta kandidaterna till vår topplista.

Våra val till topplistan är de hörselkåpor som vi anser erbjuder mest värde för pengarna. Vi har listat hörlurarnas egenskaper såsom dämpningstal, dämpningsvärde, radiofunktion, anslutningsmöjligheter med mera och ställt dem i relation till produkternas respektive prislappar. Resultatet ser du ovan, en väl avvägd topplista med fem riktigt bra produkter.

Rulla till toppen