Bästa snöslungan: Bäst i test 2021

Snöslunga som klarar en en utmaning

Att skotta kan vara ett tungt och mödosamt arbete, särskilt om man har lite större ytor som man vill hålla fria från snö på vintern. Det finns ingen anledning att slita på ryggen och gå runt och skyffla snö för hand. En snöslunga är en maskin som kommer kunna hålla i flera årtionden om man bara är lite varsam med den, därför kan den vara väl värd investeringen med tanke på hur mycket jobb den kommer kunna spara åt dig.

De 5 bästa snöslungorna 2021

Vi har testat ett antal olika snöslungor som finns på marknaden idag. Nedan har vi valt ut och recenserat fem stycken riktigt bra alternativ som vi varmt kan rekommendera. Vi har valt ut modeller i lite olika prisklasser så att den ska finnas något för varje plånbok. Självklart så får man en bättre och starkare maskin om man är beredd att betala lite mer. Har man dock enklare behov så duger det gott med en av de billigare modellerna nedan. Samtliga av snöslungorna nedan har, enligt vår bedömning, gemensamt att de håller en hög kvalitet i förhållande till deras priser.

1. STIGA ST 6272 P TRAC

 • Högsta kvalitet
 • Trebladigt fläkthjul, 37,5 cm i diameter 
 • Kastlängd på hela 13 m
 • Uppvärmda handtag
 • Stark 380-bensinmotor, 375 cc

Som alltid gör svenska Stiga maskiner av allra högsta kvalitet, lyckligtvis är denna snöslunga inget undantag från denna regel. Detta är en rejält robust snöslunga som är lätt att köra, även på lutande underlag. Snöslungan har en kraftfull bensinmotor som ger bra kraft till banddrivningen, men som även ser till att snön slungas iväg med stor kraft. Snön flyger upp till hela 13 meter bort vilket är mycket effektivt om man vill röja ett stort område utan att behöva flytta samma snömängder flera gånger.

Denna modell har fina led-strålkastare som gör det enkelt och smidigt att vara ute och jobba även när det är mörkt ute. En liten detalj som kanske inte är helt nödvändig men som gör att vi trivs väldigt bra med denna modell är de uppvärmda handtagen. En kall vinterdag så är det väldigt skönt att händerna känns varma, särskilt om man behöver hålla i handtaget en längre tid. Motorn har elstart och startar i princip alltid på första försöket även om det är riktigt kallt ute.

2. Werkraft Snöslunga 420cc

 • Toppkvalitet
 • Mycket prisvärd modell
 • Fungerar på alla underlag, lämnar inga repor
 • Stark 4-takts motor på 420cc, 15 hk
 • Oerhört smidig, svängradie på 0°

Detta är en riktigt stark snöslunga med bensinmotor. Denna snöslunga erbjuder mer än de flesta andra av konkurrenternas modeller till samma pris. Motorn är en stark 4-takts motor på 420cc med en effekt på hela 15 hk. Snön slungas i väg i en väldig hastighet, upp till 15 meter bort, och det även om snön är isig eller hårt packad. Snön skjuts också iväg i en tydlig riktning, så att du som står bakom maskinen inte får något på dig. Själva riktningen går att justera manuellt efter behov.

En stor fördel med denna maskin har att den har en svängradie på noll grader, detta gör att man enkelt och smidigt kan manövrera även på platser där rörelseytan är begränsad. Denna maskin har för övrigt en mängd små detaljer och inställningar som gör den enkel att specialanpassad så att den arbetar precis så som man föredrar. Snöslungan är även utrustad med bra LED-belysning som gör att det går lika effektivt att köra när det är mörkt ute.

Värt att nämna är att denna modell har släpskor som går att justera i höjdled. På detta sätt kan man köra på exempelvis betong eller asfalt utan att man gör några repor på underlaget.

3. Snöslunga Cub Cadet XS2 61 SWE

 • Mycket prisvärd
 • Tvåstegsmodell för tuffa förhållande och stora ytor
 • 6 olika hastigheter
 • Inbyggd värme i handtagen för ökad komfort

Detta är en relativt billig snöslunga som ändå erbjuder förvånansvärt mycket maskin för pengarna. Denna maskin har släpskor som går att justera i höjdled, på så sätt kan man röja undan snö effektivt på alla tänkbara underlag utan att skada varken underlaget eller maskinen. Precis som på betydligt dyrare maskiner på marknaden så har Snöslunga Cub Cadet XS2 61 SWE inbyggd värme i handtaget. Även om detta så klart inte är en helt nödvändig funktion så går det ändå inte underskatta känslan av att händerna hålls varma och behagliga när man är ute och jobbar på vintern.

Denna snöslunga är relativt nätt och den är extremt enkel att manövrera. Man kan få snöslungan att svänga enkelt och smidigt bara genom att ”klicka” med fingertoppen på handtaget. Denna modell är en så kallad tvåstegs-snöslunga. Eftersom snön bearbetas i två olika steg så är denna snöslunga väl lämpad att använda på stora ytor och under tuffa förhållanden där snön hunnit bli hårt packad.

Detta är en prisvärd snöslunga som har allt man egentligen kan begära. Hjulen har en kraftfull drivning vilket gör att du som användare behöver anstränga dig minimalt. Maskinen har hela 6 olika hastigheter att välja på för framåtdriften och 2 stycken för bakåtdrift.

4. Hecht Snöslunga Tvåstegs 196cc

 • Billig men bra snöslunga
 • Tvåstegsmodell- klarar av is och packad snö
 • Elstart
 • 4-takts motor, 5,2 hk
 • 11 meters kastlängd

Detta är den billigaste snöslungan i vår topplista. Självklart kan denna modell inte riktigt tävla med motorstyrka eller de avancerade funktioner som betydligt mer kostsamma snöslungorna på marknaden har. Trots sin lite mindre motor så klarar denna snöslunga att kasta iväg snön upp till 11 meter bort, vilket inte är dåligt alls! Riktningen i vilken snön kastas iväg kan justeras manuellt 190 grader.

Denna snöslunga arbetar i två olika steg, och bearbetar på så sätt snön innan den kastas iväg. På detta sätt får man effektivt bort all snö även om den skulle vara hårt packad eller isig. I det första steget så tar en stålborr sönder snön och isen och i det andra så slungar den snurrande impellern iväg allt material genom den justerbara utkastaren. Om något hårt objekt skulle komma in i maskinen så stannar den automatiskt, något som räddar både maskinen och objektet.

Detta är en riktigt bra snöslunga med ett förvånansvärt lågt pris. Denna modell passar perfekt till normala behov, med denna snöslunga kan du hålla trädgård och utfart fri från snö. Maskinen har även elstart för friktionsfritt användande.

5. ALPINA AS 62 P

 • Bra pris, hög kvalitet
 • 7-växlad
 • Enkel att använda
 • Kraftfull 212 cc bensinmotor

Detta är en pålitlig arbetshäst till snöslunga i den lite billigare prisklassen. Självklart kan denna maskin inte mäta sig med de modeller i vår lista som kostar nästan dubbelt så mycket eller mer. Vi tycker dock att ALPINA AS 62 P erbjuder en bra mix av pris och prestanda. Denna modell arbetar i två steg, där den först slår sönder snö och is för att sedan slunga iväg de bearbetade materialet med en bra och effektivt kraft. Snön flyger iväg upp till cirka 10 meter, vilket är lite kortare bit än många av de andra snöslungorna vi testat. Vad det gäller den normala användaren är dock 10 meter fullt tillräckligt.

Denna snöslunga har hela 7 olika växlar, detta gör att det blir enkelt att anpassa farten (framåt såväl som bakåt) till vad som är bäst just under förhållandena som råder för stunden. Detta är en modell som känns kvalitetsmässig rakt igenom. Maskinen känns robust och stabil och köra och de olika reglagen är rejäla. Vi räknar med att kunna använda denna snöslunga under många år framöver med bibehållen funktion och kvalitet.

Rulla till toppen