Bästa snösläden: Bäst i test 2022

Snöskottning med snösläde

Att röja snö är en av många uppgifter som måste utföras om man har eget hus. Om man har tur så räcker det ibland med en bra snöskyffel för att få bort det värsta. Är det dock så att det fallit mycket snö och man har lite större ytor att röja så är det bra att ha en snösläde att tillgå. Eftersom man släpar snösläden längs marken så slipper man tunga lyft, något som är betydligt med skonsamt för kroppen än att lyfta tung snö med snöskyffeln.

De 5 bästa snöslädarna 2022

Vi har testat ett antal olika snöslädar. Nedan har vi valt ut de 5 snöslädarna som vi gillade allra bäst. Våra utvalda kandidater håller en hög kvalitet i förhållande till deras respektive prislappar. Vi har valt ut snöslädar av lite olika design samt storlekar för att det ska gå att hitta en för alla behov..

1. Snösläde Gardena

 • Bäst i test
 • Teleskopskaft
 • Fotstöd

Detta är en tålig och anpassningsbar snösläde som förmodligen är den bästa vi testat. Tack vare att man kan anpassa längden på handtagen med hjälp av en teleskopfunktion i tre steg, så blir det bekvämt för vem som helst att dra släden, oavsett längd. Något vi gillar skarpt med denna modell är att den har ett isolerat plasthölje längst upp på handtaget. Man får bra grepp om handtaget samtidigt som det inte blir lika kallt att hålla i som ren metall. Detta är betydelsefullt oavsett om man har bra vantar eller ej.

Ytterligare en detalj vi gillar skarpt med denna snösläde är det faktum att snöskopan har fotstöd, något som gör att man får bra grepp och kraft när man tar i med fötterna. Skalmen på denna snösläde är enkelt avtagbar, något som gör att produkten blir platsbesparande när den inte används och ställs in i förråd. Denna snösläde är en riktig fullträff, den har alla egenskaper man vill ha för en friktionsfri snöskottningsstund.

2. FISKARS Proffs snösläde

 • Mest tåliga snösläden
 • Rörförstärkning i skopa
 • Konstruktionsstål i handtaget
 • Högsta kvalitet

Fiskars gör normalt sett bland annat trädgårdsverktyg av högsta kvalitet. Därför blev vi lättade att få uppleva att även denna snösläde lever upp till högt ställda förväntningar. Om man vill ha marknadens mest robusta och hållbara snösläde så är denna produkt från Fiskars förmodligen det bästa valet man kan göra. Denna snösläde kommer förmodligen kunna vara med dig för evigt om du så vill. Snösläden har en skopa av hållbarplast med rörförstärkning för överlägsen hållbarhet. Själva plastskopan är försedd med en kant av försinkat stål, något som gör skopan mer eller mindre immun mot även hårdare stötar. Själva skalmen består av supertåligt konstruktionsstål.

Detta är en riktigt kvalitetsprodukt med lång förväntad livslängd. Vi kan verkligen rekommendera FISKARS Proffs till alla som vill ha det bästa. Produktens enda nackdel är att den kostar mer än genomsnittet av snöslädarna på marknaden.

3. Masi proffs maxi

 • Stor snösläde med hög kapacitet
 • Endast för den starke
 • Mycket tålig
 • Snygg design och färg

Detta är en stor och tålig snösläde för den som gillar att skotta snabbt och effektiv. För att kunna fylla snösläden gäller i gengäld att man är rätt så stark då den kan bli tung när den fylls upp till bredden, särskilt om det är blötsnö på marken.

Längst fram på denna snösläde sitter en tjock och robust i skena i förzinkat stål som skyddar skyddar skopan av HD-polyeten. Den skyddande skenan gör att att denna snösläde förmodligen kunna hålla hur länge som helst.

Detta är en stor och tålig snösläde med hög kapacitet. Dessutom ser den riktigt snygg ut. Plasten är UV-skyddad, något som gör att den kommer behålla sin snygga svarta färg även över tid.

4. IRONSIDE Lillflingan

 • Plastfri snösläde i galvaniserat stål!
 • Mycket hållbar
 • Lätt och smidig storlek

IRONSIDE Lillflingan är en lite mindre snösläde som är lätthanterad och effektiv. Hela skopan ät tillverkad av galvaniserat plåt till skillnad från plast som är materialvalet i många snöslädar nu för tiden. Eftersom plast riskerar att förlora i hållfasthet när många år passerat så är detta ett mer framtidssäkrat materialval. Den galvaniserade plåten kan förväntas hålla i en livstid, så länge svetsningar och de andra delarna står pall vill säga.

Måtten på denna snösläde är 1500x710x660 mm, något som är tillräckligt stort för att man ska kunna skotta med bra tempo, samtidigt som skopan är så pass liten att de enskilda lassen inte blir övermäktiga. Om du vill välja bort plasten i snösläden så är detta det bästa valet just nu!

5. Hecht Snösläde med Hjul

 • Snösläde med hjul
 • Gör att man orkar mer
 • Förvånansvärt billig

Detta är en mycket lätthanterlig snösläde som gör snöskottningen lättare. Tack vare att snösläden har hjul så är det lätt att så bort tung snö även för den som inte är så stark. Perfekt för äldre eller barn. Vi gillar också det faktum att snösläden är så bred i själva skopan. Den breda skopan gör att man kan ta stora lass och på så sätt skottar färdigt snabbt.

Detta är en innovativ snösläde med hjul för att underlätta snöskottningen. Priset på denna snösläden är förvånansvärt lågt, flertalet hundralappar billigare än konkurrenternas likvärdiga modeller. Om vi ska säga något negativt om denna produkt så är det att den känns något plastig. Även skaftet kanske är i tunnaste laget, så vi hoppas att den håller för trycket även under kommande vintersäsonger.

Hur vi gjorde vårt test

För att utse vilka snöslädar som är bäst i test just nu så var vi tvungen att välja ut ett antal snöslädar att testa. För att få ledning i vilka snöslädar vi skulle testa så har vi även läst andra tester och recensioner för att få veta vilka produkter som är bra och mindre bra. Genom att läsa andras tester så fick vi veta vilka snöslädar vi inte behövde testa. Eftersom vår målsättning var ett utse de bästa snöslädarna så fanns det inget syfte i att testa de produkter som redan dömts ut av andra.

Vi och våra utvalda testpersoner har testat snöslädarna under verkliga förhållanden under en vintersäsong. Vi har under användningen fått uppleva hur smidiga och lättanvända snöslädarna är. Under testtiden har vi fått en god överblick över hur kvalitativa och hållbara de är. De snöslädar vi tycker presterade allra bäst ser du i vår topplista ovan.

Rulla till toppen