Bästa hygrometern: Bäst i test 2022

hygrometer

Det finns många anledningar till varför man kan behöva hålla koll på luftfuktigheten en viss miljö. Vad det gäller dit hem så kan det vara dåligt för hälsan att vistas i utrymmen med fel luftfuktighet. Exempelvis kan mögel få fäste om luftfuktigheten är för hög. Om man förvarar varor som är känsliga kan det även vara nödvändigt att hålla koll på luftfuktigheten för att säkerställa att exempelvis inte livsmedel eller annat förstörs. Att själv bedöma luftfuktigheten är ibland mycket svårt. Med en bra hygrometer slipper man fundera, detta verktyg ger snabba och exakta svar vad det gäller luftfuktighet i ett utrymme.

De 5 bästa hygrometrarna 2022

Vi har granskat ett antal olika hygrometrar. Nedan har vi valt ute de fem produkter som vi gillar allra bäst just nu. Vi har valt ut hygrometrar varierande prisklasser så att det ska gå att hitta något för både hemmafixaren såväl som för proffset. Gemensamt för produkterna nedan är att de är exakta och pålitliga, och att de håller en hög kvalitet i förhållande till deras respektive prislappar.

1. KIMO HD50

 • Proffsverktyget
 • Mycket snabb och effektiv avläsning
 • Robust och kvalitativ
 • Kondenstålig

Detta är en luftfuktighetsmätare för proffsen. Denna produkt är mycket robust och pålitlig, den tål att användas dagligen om man så skulle behöva. Detta är verktyget för dig som vill ha exakta och pålitliga mätvärden varenda gång. Temperatursensor och fuktsensor sitter båda integrerade i fuktgivaren. Du väljer smidigt med hjälp av displayen om det är fuktvärdet eller temperaturen som ska mätas för tillfället.

Trots att detta är ett proffsverktyg med oerhörd precision så är det också förvånansvärt enkelt att använda. Tillverkaren har lyckats få till ett enkelt och användarvänligt gränssnitt som vem som helst kan förstå, proffs såväl som amatör. Detta instrument tål att användas i tuffa miljöer då det är kondenståligt och slagtåligt. Detta verktyg är väldigt snabbt, något som gör att man inte behöver spilla någon tid om man har många mätpunkter att besöka.

2. TESTO 608-H2 Termohygrometer

 • Bästa displayen
 • Med ställ eller vägghänging
 • Mäter luftfuktighet, temperatur och daggpunkt
 • Kondenstålig sensor

Detta är hygrometern med den stora displayen. Detta är förmodligen den mest tydliga och lättavlästa displayen på en hygrometer som går att köpa just nu. Displayen går att ställa på valfritt ställe eller att hänga på väggen, något som är praktiskt och platsbesparande. Lyckligtvis är inte bara displayen bra utan tillhörande mätrustning är pålitlig och exakt. Denna termohygrometer mäter både temperatur och luftfuktighet i det utrymme du väljer, även daggpunkt ingår i mätningen.

Även fast displayen är lätt att läsa av på avstånd finns det inget som kräver att du kollar på den speciellt ofta. Du kan nämligen själv programmera in vilka gränsvärden du vill ha. När gränsvärden vad det gäller temperatur eller luftfuktighet överskrids så kommer mätaren ge ifrån sig en signal som uppmärksammar dig på avvikelserna. Detta är en högkvalitativ och långtidsstabil termohygrometer med kondenstålig fuktsensor. Ett mycket bra köp helt enkelt.

3. Hygrometer Wood’s

 • Billigt men exakt verktyg för luftfuktighet och temperatur
 • 2,5 meter lång sladd
 • Mycket lättförståelig och lättprogrammerad display
 • Perfekt för den genomsnittlige användarens behov

Detta är ett smidigt digitalt verktyg som kan mäta luftfuktighet och temperatur i ett utrymme som du själv väljer. Eftersom sladden är relativt lång med sina 2,5 meter så kan du mäta en bra bit in i utrymmen som är svårtillgängliga. Man behöver bara se till att leda in sladden till det utrymme där man vill mäta, själva displayen kan placeras i ett annat rum så länge du kan ansluta den till sladden.

Denna enhet är enkel att använda för vem som helst. Display och inställningar är lätt att begripa rent intuitivt. Man kan själv programmera in vilka temperatur- och fuktighetsvärden som inte får över- eller underskridas. Enheten kommer sedan larma om värdena avviker från dina uppsatta parametrar. På detta sätt kan man ha full koll på luftfuktigheten utan att man ens behöver titta på displayen regelbundet. Denna enhet är betydligt billigare än många andra produkter på marknaden. Trots detta visar Hygrometer Wood’s exakta data med en felmarginal på endast 5% för luftfuktighet och 1 grad för temperatur.

4. WILFA Selina Termohygrometer

 • Liten men tydlig display
 • Modern design
 • Temperatur, luftfuktighet och klocka

Detta är en snyggt designad hygrometer med flera tilläggsfunktioner. Detta är en av de snyggare displayerna vi sett. Tack vare att displayen har en diskret och stilren, men även modern design så tål det att stå framme i hemmet. Förutom att detta verktyg visar luftfuktighet och temperatur så talar den även om vad klockan är. Vi gillar det faktum att denna display är så liten, då det inte finns någon anledning för prylarna i hemmet att ta upp mer plats än vad som är nödvändigt. Trots att skärmen är liten och smidig så visas informationen tydligt och skarpt, även på lite avstånd.

Detta är en modern termohygrometer som uppfyller alla behov en vanlig användare kan ha. Mätningen är exakt och tillförlitlig. Displayen är lätt att förstå och använda.

5. Termo/Hygrometer VENTUS

 • Analog hygrometer
 • Klassisk design
 • Mycket enkel att läsa av
 • Inga inställningar eller funktioner som krånglar till det

Detta är en hygrometer med klassisk analog design. Temperatur och luftfuktighet visas visuellt och mycket tydligt medhjälp av analoga visare. Denna produkt har inga avancerade finesser som kan krångla till eller förvirra. Perfekt för dig som vill ha en enkel hygrometer som alla kan läsa av och förstå utan några förkunskaper.

Denna hygrometer mäter temperatur och luftfuktighet på den plats där den placeras. Tänkbara användningsplatser kan vara lagerlokaler, stall eller växthus.

Hur utsåg vi vilka hygrometrar som är bäst i test?

Eftersom vi inte har haft möjlighet att testa alla hygrometrar därute så var vi tvungen att ta hjälp av expertis på området för att sålla ut de bästa produkterna just nu. Vi har frågat hantverkare, lagringsexperter och även vanliga hemmafixare med erfarenhet av att mäta luftfuktighet om vilka tillverkare som gör det bästa och mest pålitliga hygrometrarna. Efter att ha fått fram en lista med ett antal bra hygrometrar så började vårt jämförelsearbete. Vi har jämfört tekniska specifikationer på ett antal olika produkter. Vi har även testat hygrometrarna för att säkerställa att de är är enkla att programmera och använda, enkla att läsa av och att de ger pålitliga mätvärden. Resultatet av våra tester ser du ovan. I vår topplista finns recensioner av fem utvalda produkter. Samtliga kandidater i vår topplista är bra produkter som vi känner oss bekväma med att rekommendera.

Rulla till toppen