Bästa poolstegen: Bäst i test 2022

poolstege

När man köpt en pool så behöver man en även en bra poolstege för att man säkert och bekväm ska kunna ta sig in i och ut ur poolen. Inte sällan ingår en stege vid köp av pool. Ibland är dessa stegar tyvärr av dålig kvalitet och det kan hända att man behöver skaffa en ny när de gått sönder. I vissa fall kan det faktiskt vara klokt att investera i en bättre stege direkt. Med en bra stege så behöver man inte oroa sig för att någon ska skada sig. Om man har barn som leker i poolen så känns det så klart extra bra att ha en stabil poolstege som man inte halkar på.

De bästa poolstegarna 2022

Vi har granskat och testat ett antal poolstegar som finns att köpa på den svenska marknaden. Nedan har vi valt ut några riktigt bra poolstegar inom olika kategorier. Vi har valt ut poolstegar av hög kvalitet som är byggda för att hålla under lång tid.

Bästa för poolen ovan mark: Clear Pool Stege Planet Pool Rostfri 150 cm

Detta är enligt oss ett av de bättre alternativen för poolstegar för pooler ovan mark som man kan få tag på just nu. När man skaffar en poolstege så känns det väldigt viktigt att den är robust, särkilt om den är hög. Detta är en poolstege för poolen med relativt hög kant, därför känns det mycket bra att denna stege är så pass kvalitativ och robust. Väl på plats så känns stegen mycket stabil att kliva på. Denna stege har utåtlutande ben som gör att den får en stabil tyngdpunkt och därmed blir väldigt svår att välta.

Trappstegen på denna stege har inbyggda halkskydd som ser till att man inte glider runt när man klättrar på stegen. Själva metallen i stommen är tillverkad av robust syrefast stål. Tillverkaren har även en snarlik modell med fyra i stället för fem steg!

Bästa för nedgrävda pooler: Swim & Fun Markstege Swim & Fun 3-steg

Detta är en poolstege av hög kvalitet som är designade för integrerade eller nedgrävda pooler. Stegen är gjort rostfritt stål av det lite tjockare slaget. Detta innebär att stegen förmodligen kommer kunna ha minst lika lång livstid som resten av poolen.

Förutom att stegen känns ytterst stabil att både stå på och hålla i så gör även beläggningen på trappstegen att man inte riskerar att halka. Swim & Fun är en tillverkare som gör mängder av tillbehör till just pooler så det känns som vanligt som att de vet vad de sysslar med. Stålet i denna stege tål även att stå i en pool som desinficeras med saltvatten.

Bästa budgetalternativet: Hecht Poolstege Max. Poolhöjd 90 cm

Detta är en poolstege från Hecht. Hecht har gjort sig kända för att göra produkter för hem och trädgård med god kvalitet till låga priser. Därför blev vi glada att upptäcka att denna poolstege inte utgör något undantag från den regeln.

Denna poolstege är lite tunnare i sin konstruktion än många andra poolstegar vi har testat. Dock känner man sig helt trygg när man använder den eftersom konstruktionen känns helt stabil även om man utsätter den för tyngd. Själva stegen på denna poolstege är av tålig och halkfri plast. Stålramen i sin tur är ytbehandlad så att den ska klara av att utsättas för vatten varje dag. Stegen är även tålig mot UV-ljus och poolkemikalierna.

Detta är en riktigt billig poolstege, den kan därför inte riktigt jämföras med de modeller som kostar flera gånger så mycket. Vill man komma billigt undan så känns detta dock som ett helt okej alternativ!

Om topplistan

Hur valde vi då vilka poolstegar som är bäst i test just nu? För att avgöra vilka poolstegar som är bäst för tillfället så har vi granskat en mängd olika alternativ som finns på marknaden. Vi har varit inne olika poolbutiker för att se och känna på olika modeller för att få en känsla av deras kvalitet. Vi har även testat ett antal kandidater ute i verkligheten.

För oss var det viktigt att stegarna ska vara ytterst stabila, antingen i sig själva eller när de väl har fästs i marken eller på poolen. Stegarna ska tåla en hög vikt så att både barn och vuxna kan ta sig i och ur poolen utan att behöva oroa sig för stegens stabilitet.

I vår topplista har vi även lagt stor vikt vid produkternas priser. Detta innebär att vi exempelvis sorterat bort kandidater, som vi förvisso tyckte var bra, men som hade för höga priser. Våra två toppval i listan ovan håller nämligen en hög kvalitet men har samtidigt mycket attraktiva priser. Därför tyckte vi inte det var värt att betala flera tusenlappar till för att få en ungefärligt likvärdig poolstege från en annan tillverkare.

Vi ville även ge våra läsare ett budgetalternativ. Även om vi egentligen tycker att man ska investera lite mer för att få en poolstege som är byggd för att hålla under mycket lång tid så ville även ta med en billig stege som ändå är bra. Det finns nämligen gott om exempel på riktigt undermåliga produkter därute. Därför ville vi få med en billig kandidat som vi ändå tycker känns tillräckligt kvalitativ för att vi ska kunna känna oss bekväma med att använda den där hemma.

Funderar du även på att skaffa en poolrobot till din pool? Läs gärna vår artikel Poolrobot – Bäst i test innan du gör ditt val!

Rulla till toppen